Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με τους εκπαιδευτικούς στην αντίσταση και πάλι!

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει εξαπολύσει μια ανελέητη επίθεση στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στη Δημοκρατία την ίδια, έστω αυτή την αστική, στο όνομα ενός δήθεν εξορθολογισμού της δημόσιας παιδείας.

Πιστή η Κυβέρνηση στις επιταγές της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  και του Ο.Ο.Σ.Α,  προωθεί  αλλαγές που αφενός έχουν στόχο να κάνουν πλάτες στην ιδιωτική παιδεία και αφετέρου τη μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε  «σχολείο της αγοράς» και της περιβόητης «δια βίου μάθησης», όπου ο μαθητής, ως μελλοντικός εργαζόμενος, θα είναι χρήσιμος για το κεφάλαιο.

Με την όλη συμπεριφορά της η Κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από το Γενικό Ελεγκτή, δυστυχώς και την ηγεσία των οργανωμένων γονέων, τον επιχειρηματία αρχιεπίσκοπο, αλλά φυσικά και την πλειοψηφία των ΜΜΕ, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τσακίσει το συνδικαλισμό και την αντίσταση που προβάλλουν οι εκπαιδευτικοί.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού με οργανωμένο τρόπο μαζί με την πιο πάνω συμμαχία που αναφέραμε, επιχειρεί να απαξιώσει  τους εκπαιδευτικούς, να τους γονατίσει, ευελπιστώντας με αυτό τον τρόπο ότι θα πετύχει  την πολιτική  της. Αντί να αρχίσει ειλικρινή διάλογο με τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, προτίμησε την αυταρχική (παλιά μου τέχνη κόσκινο) λογική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Έτσι φτάσαμε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής  χρονιάς και με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να υπάρχει ο κίνδυνος να μην ανοίξουν τα δημόσια σχολεία.

Η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της δεν έχει αφήσει άλλη επιλογή στους εκπαιδευτικούς, εκτός από τις δυναμικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις που πρέπει όμως να έχουν και συνέχεια και συνέπεια. Έτσι οι εκπαιδευτικοί, αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη, θα βρεθούν έξω από το Προεδρικό και θα διαδηλώσουν για την υπεράσπιση του δημοσίου σχολείου και την αξιοπρέπεια τους.

Πρέπει να στείλουν  αποστομωτική απάντηση προς πάσα κατεύθυνση, πως όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, μπορούν να ανατρέψουν αποφάσεις που συρρικνώνουν τα δικαιώματα τους και υποθηκεύουν το μέλλον του λαού.

Η κοινωνία, ο λαός, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι ειδικότερα, οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς, να νικήσουμε την απογοήτευση και το φόβο πως τίποτα δεν κερδίζεται και κινδυνεύουμε τάχα να χάσουμε και αυτά που έχουμε, να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής σε αυτούς που θέλουν να βάλουν τη χώρα στο γύψο, εξαπολύοντας τρομοκρατικές απειλές.

Είμαστε μαζί σας συνάδελφοι εργαζόμενοι της εκπαίδευσης για αυτά που αγωνίζεστε.  Ας γίνει η αρχή να σπάσει ο πάγος αναδεικνύοντας  και συνολικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ας αποτελέσει σημείο αναφοράς αυτή η μάχη για να δοθεί και σε άλλους κλάδους εργαζομένων η ελπίδα, το μήνυμα,  ότι με ταξικούς αγώνες κατακτούμε τα δικαιώματα μας.

Το έχουμε ανάγκη. Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς λοιπόν και περιμένουμε να φωνάξουμε μαζί τους: Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με τους εκπαιδευτικούς στην αντίσταση και πάλι!