Η Κύπρος ανήκει στη «Δύση»  εν μέσω κλιμάκωσης ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων

Σε επικίνδυνη μεταψυχροπολεμική και γενικευμένη αντιπαράθεση οδηγεί η εμμονή των ΗΠΑ και του Ισραήλ να παραμείνει ουσιαστικά υπό τον έλεγχο της Ισλαμιστικής Αλ Νούσρα, η επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, προειδοποίησε Συρία, Ρωσία και Ιράν, να μην βομβαρδίσουν την περιοχή, η οποία αποτελεί το τελευταίο προπύργιο του σκοταδισμού στη Συρία, αλλιώς αυτό μπορεί να σημάνει επέμβαση του στρατού των Αμερικανών, προφανώς και του Ισραήλ.

Πρόσφατα επίσης το Ισραήλ παραδέχτηκε επίσημα κτυπήματα του στη   συριακή επικράτεια, με πρόφαση την παρουσία ιρανικών στρατευμάτων, τα οποία πολεμούν στο πλευρό της Κυβέρνησης της Συρίας, μετά από πρόσκληση της, εδώ και καιρό.

Επιπλέον ο ψυχρός πόλεμος αναβιώνει και στην Αρκτική, όπου επανεξοπλίζεται ο δεύτερος αμερικανικός στόλος για να ανταγωνιστεί τη ρωσική παρουσία στην περιοχή, όπου τα αποθέματα υδρογονανθράκων είναι απροσμέτρητα.

Η κλιμάκωση λοιπόν των πολεμικών σειρήνων στη Μέση Ανατολή, η προθυμία των ΗΠΑ να συνεχίσουν να αναπαράγουν σκιάχτρα, όπως το Ισλαμικό κράτος, τα οποία συμβάλλουν στο όραμα τους, αλλά και την υλοποίηση του γνωστού σχεδίου τους για μια νέα Μέση Ανατολή με κράτη μαριονέττες, αποτελεί απειλή και για την Κύπρο.

Μέσα σε αυτό το πιο πάνω εκρηκτικό και επικίνδυνο σκηνικό, υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε πρόσφατη συνέντευξη του, επαναδιατύπωσε τη θέση της Κυβέρνησης ότι η Κύπρος ανήκει στη Δύση και ότι τα κυπριακά συμφέροντα δεν συμβαδίζουν με τα ρωσικά.

Άλλωστε, εδώ και χρόνια η Κύπρος συνεργάζεται με το μιλιταριστικό κράτος του Ισραήλ και τις ΗΠΑ στο φυσικό αέριο, οι βρετανικές βάσεις αποτελούν ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενώ πλέον η οικονομία της Κύπρου έχει μετατραπεί σε ένα είδος χρηματοπιστωτικού κέντρου αμερικανικών συμφερόντων, αφού οι τράπεζες έχουν περάσει σε αμερικανική ιδιοκτησία.