Για κοίτα μια «αριστερά»…

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στον Λευκό Οίκο και δήλωνε περήφανος πλάι στον Ντ. Τραμπ ότι η Ελλάδα είναι πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ, όλοι όσοι θέλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα, συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμη φορά ποιος πραγματικά είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Και εννοώ τι πραγματικά πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας. Ένας άνθρωπος που τη λέξη αριστερά τη γνωρίζει μόνο ως γεωγραφικό προσανατολισμό, ένας άνθρωπος περήφανος για τη Νατοϊκή του προσήλωση, όντας αρχηγός ενός κράτους το οποίο ανήκει στο ΝΑΤΟ και κάνει τα πάντα για να προσφέρει γη και ύδωρ στο σύμμαχο του, που είναι οι ΗΠΑ.

Διάβασα τη συνέντευξή που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα.

Ο κύριος Φλέγκερ δήλωσε λοιπόν ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι καλά ευθυγραμμισμένα. Ο Αμερικανός αξιωματούχος ρωτήθηκε αν η Ελλάδα «μπορεί να παίξει ζωτικής σημασίας ρόλο στα Βαλκάνια» και απάντησε «…απολύτως. Όπως έχω πει οι αξίες και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι καλά ευθυγραμμισμένα. Και λόγω αυτού δεν υπάρχει τέλος στις δυνατότητες (συνεργασίας) που μπορούμε να δούμε από κοινού ως εταίροι».

Είπε επίσης ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης θα διαρκέσει πολλά χρόνια, καθώς τα λιμάνια αυτά εντάσσονται σε στρατηγικές περιοχές για τα αμερικανικά συμφέροντα. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «η σημασία της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι εδώ και αιώνες ένα σταυροδρόμι του κόσμου».

Κληθείς να σχολιάσει τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, ο κύριος Φλέγκερ είπε ότι «η συνεργασία στην ασφάλεια και την άμυνα με τους Έλληνες εταίρους μας είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και επωφελής και για τις δύο πλευρές».

Αλέξη Τσίπρα, τα βουνά και οι δρόμοι της Ελλάδας είναι ποτισμένα με το αίμα της γνήσιας αριστεράς. Αίμα που χύθηκε γιατί οι σύμμαχοι σου οι ιμπεριαλιστές, θέλησαν να κυριαρχήσουν την Ελλάδα, αλλά επαναλαμβάνω τα γνήσια τέκνα της αριστεράς, οι κομμουνιστές δηλαδή, έδωσαν τη ζωή τους για αυτή τη χώρα!

Και σίγουρα δεν τιμά κανέναν Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει περήφανος σύμμαχος των ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη του πλανήτη και έχει βαμμένα τα χέρια με το αίμα πολλών λαών. Και θα συνεχίσουν να το έχουν… Το πιο λίγο που έχεις να κάνεις λοιπόν Αλέξη Τσίπρα είναι να σταματήσεις να προφέρεις κάν τη λέξη Αριστερά. Για τα υπόλοιπα είμαι σίγουρη ότι το έργο σου, όπως το οραματίστηκες, θα το συνεχίσεις…

Και θα είναι εις βάρος του ελληνικού λαού.