Δεν ξεχνάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Μαζική μαχητική κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική – ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή διοργάνωσαν στην Ελλάδα σωματεία και φορείς του Πειραιά σήμερα Τρίτη 18 Σεπτέμβρη το απόγευμα στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.

Στην προμετωπίδα της κινητοποίησης το κεντρικό πανό του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας έγραφε: «Χρυσαυγίτες τσιράκια των αφεντικών θα σας τσακίσει η πάλη των λαών».

Πέραν των εργαζομένων, ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών, ενώ συμμετείχε και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν, ακολούθησε μαχητική πορεία στις εργατογειτονιές του Κερατσινίου με το σύνθημα «Στη Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». «Στους εφοπλιστές κάνουνε τις πλάτες της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες» και «Είστε τα τσιράκια των εφοπλιστών μπράβοι και χαφιέδες των αφεντικών», μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα στους δρόμους του Κερατσινίου.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μυτιληνού, ΓΓ Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής: «Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 18 Σεπτέμβρη από τη μέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, από τη Χρυσή Αυγή. Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του, αλλά και να στείλουμε ξανά και ξανά το μήνυμα, σε όλους όσοι θέλουν να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, να τη λυγίσουν, για να την ξεζουμίζουν, για να τη βάλουν στο γύψο και να θησαυρίζουν, πως αυτό το όνειρό τους δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Όσο υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, όσο υπάρχει εκμετάλλευση, πάντα οι εργάτες θα νικάνε το φόβο, θα απαντάνε στην επίθεση». (ολόκληρη η ομιλία εδώ)

Στο κάλεσμά του για τη διαμαρτυρία το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημείωνε ότι «ο λαός του Πειραιά δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα δεκάδες εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας. Η ναζιστική ΧΑ, ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης, μαντρόσκυλο των αφεντικών, αναλαμβάνει πάντα την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απεύθυνε και το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι «η απάντηση στους φασίστες της ΧΑ και τα αφεντικά τους θα δοθεί από ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Στόχος του ταξικού εργατικού κινήματος θα πρέπει να είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των φασιστών ως μαντρόσκυλων των εργοδοτών. Καλούμε τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να απαιτήσουν άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τη στιγμή μάλιστα που κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κ.λπ. υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής».

Σε μαζική συμμετοχή κάλεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας «οι φοιτητές και σπουδαστές ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής! Είναι τα μαντρόσκυλα των εκμεταλλευτών. Με το ένα χέρι προτείνουν στη Βουλή νέες επιδοτήσεις και φοροασυλία για τους εφοπλιστές και με το άλλο επιχειρούν να τσακίσουν όποιο νέο, εργαζόμενο σηκώνει το κεφάλι ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου!».

Την κινητοποίηση στήριξαν δεκάδες συνδικάτα και εργατικά σωματεία, κέντρα και άλλοι φορείς του Πειραιά.

ΚΚΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας για ανατροπή του συστήματος που τους θρέφει

Σε ανακοίνωσή του για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η δίκη -και γι’ αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλήματά τους- δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά το πλήθος των συντριπτικών στοιχείων που αποδεικνύουν το ναζιστικό – εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος.

Όλα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές αντιδραστικές δυνάμεις είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Αποθρασύνονται από την αντικομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική της ΕΕ, στηρίζονται από τμήματα του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικά κέντρα που δεν διστάζουν ακόμη και να στηρίξουν τέτοιες δυνάμεις για την προώθηση των σχεδιασμών τους (π.χ. Ουκρανία).

Πάνω απ’ όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται από το σύστημα, έτσι ώστε η δυσαρέσκεια και η οργή από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος.

Γι’ αυτό το λόγο 5 χρόνια μετά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας όχι μόνο για την απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει».

Με συνθήματα ενάντια στο φασισμό γέμισαν σχολεία στο Πέραμα και στο Κερατσίνι

Με μαχητικά συνθήματα γέμισαν από το πρωί σχολεία στο Πέραμα και στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Η εικόνα του Παύλου Φύσσα και από δίπλα τα συνθήματα «Δεν ξεχνάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά – Πολεμάμε. ΚΝΕ» και «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», στέλνουν το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται.

Πηγή: 902.gr