Ελεύθεροι όλου του κόσμου ενωθείτε!

«Ελεύθεροι όλου του κόσμου ενωθείτε για να τερματίσουμε την εκμετάλλευση, τον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία και να τελειώσουμε τον ιμπεριαλισμό. Εάν δεν υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη ποτέ στον κόσμο. Όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, το στηρίζουν για τα καπιταλιστικά τους συμφέροντα και πρέπει να ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη». Αυτά τα λόγια ανήκουν στην 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Ahed Tamimi, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στην πολιτική συγκέντρωση στο «Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ».

Εσείς γνωρίζεται ποια είναι η Ahed Tamimi; Ας μάθουμε λοιπόν για αυτήν! Είναι Παλαιστίνια μόλις 17 χρονών και αντιστέκεται στην στρατιωτική βία του Ισραήλ. Μπορεί στο παρελθόν να έχετε δει μια φωτογραφία που δαγκώνει έναν Iσραηλινό στρατιώτη για να σώσει ένα μικρό αγόρι που είχε συλληφθεί. Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 2017, Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της, χτύπησαν τη μητέρα της και τα αδέλφια της, κατάσχεσαν κινητά, υπολογιστές και συνέλαβαν την 16χρονη (τότε) Άχεντ επειδή είχε χειρονομήσει εναντίον δύο στρατιωτών. Μια ημέρα αργότερα, όταν η μητέρα της θέλησε να την επισκεφθεί και να διαμαρτυρηθεί στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείτο, οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν και την ίδια.

Η Ahed Tamimi στοχοποιήθηκε μετά από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στο Νάμπι Σάλεχ, ένα χωριό βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε μετά που Iσραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν τον 14χρονο αδελφό της Άχεντ ο οποίος ήταν σε κώμα.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και επιστήθιος φίλος της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, μετά τη σύλληψή της 17χρονης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι όλοι όσοι εμπλέκονται, όχι μόνο το κορίτσι, αλλά και οι γονείς της και οι γύρω τους «δεν θα ξεφύγουν από αυτό που τους αξίζει». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Όποιος ξεφεύγει από τα όρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα συλλαμβάνεται τη νύχτα».

Η Άχεντ και η μητέρα της έμειναν πολλές μέρες στις φυλακές του Ισραήλ. Σύμφωνα με στοιχεία των παλαιστινιακών οργανώσεων, 350 ανήλικοι Παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ το Δεκέμβρη του 2017. Επίσης 8.000 παιδιά έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον των Παλαιστινίων αγγίζει το 100%!

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ έχει αποθρασυνθεί από τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και την πάγια τακτική των «ίσων αποστάσεων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στο φεστιβάλ της ΚΝ Ελλάδας, η Ταμίμι ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας τα εξής: «Παρ’ όλα τα δεινά που περνά κάθε Παλαιστίνιος, κάθε μέρα, δεν αναγνωρίζει το εαυτό του ως θύμα, αλλά ως μαχητή για την ελευθερία. Πάντα λέμε ότι οι λαοί και ο λαός μας μπορεί να επιτύχει την αλλαγή και μπορεί να φέρει εις πέρας τον αγώνα του. Όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, το στηρίζουν για τα καπιταλιστικά τους συμφέροντα και πρέπει να ενωθούμε όλοι ενάντια στην αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό που είναι ο λόγος και η αιτία όλων των δεινών του κόσμου».