Αλληλοκαρφώματα και απίστευτες ενδοαστικές και ενδο–οπορτουνιστικές κόντρες στην Ελλάδα!

Με την ελπίδα ότι δεν θα ενοχληθούν τα σοσιαλδημοκρατικά κάτοπτρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, παραθέτουμε αυτούσιο από το protothema.gr ένα αποκαλυπτικό διάλογο μεταξύ των Υπουργών Άμυνας – Εξωτερικών της Ελλάδας, από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά τον οποίο ακολούθησε η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Αυτά συμβαίνουν στην υποτελή στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, πρώτη φορά «αριστερά» Κυβέρνηση της Ελλάδας.

Αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα μπρος στις σκληρές κουβέντες που αντάλλαξαν οι δύο άντρες και τις κατηγορίες που εκτόξευσαν ο ένας για τον άλλον, και οι οποίες ανάγκασαν κάποια στιγμή τον πρωθυπουργό να πει απευθυνόμενος στον Κοτζιά: «Νίκο, είμαι κι εγώ εδώ». Και να το επαναλάβει: «Σταμάτα, είμαι κι εγώ εδώ».

Η στιχομυθία ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο: «Δεν ντρέπεσαι να λες αυτά για μένα όταν εσύ πήγαινες σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και τους έλεγες ότι αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει πραξικόπημα;» είπε κάποια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών στον υπουργό Άμυνας. «Τι είναι αυτά που λες! Πότε δεν είπα εγώ αυτά τα πράγματα. Είσαι ψεύτης», απάντησε ο Καμμένος. «Έχω τα τηλεγραφήματα», συνέχισε ο Κοτζιάς. «Δείξ’ τα μου τώρα! Εγώ δεν είπα ότι θα γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα, είπα ότι θα γίνει στα Σκόπια», ανταπάντησε έξαλλος ο Καμμένος. «Έχω τα τηλεγραφήματα», επέμενε ο Κοτζιάς. «Δεν θα μπορούσα να πω ποτέ τέτοιο πράγμα. Με προσβάλλεις, είμαι αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προσβάλλεις το στράτευμα. Δεν θα μπορούσα να το πω ποτέ αυτό. Για τα Σκόπια το είπα». Αν δεν παρενέβαινε ο πρωθυπουργός για να σταματήσει ο καβγάς, οι δύο άνδρες που κάθονταν δίπλα-δίπλα «πιθανόν να είχαν ανταλλάξει ακόμη και μπουνιές», είπε μέλος του Υπουργικού και πρόσθεσε: «Έχω ζήσει τόσα Υπουργικά Συμβούλια, πρώτη φορά τέτοιο πράγμα. Ούτε επί Βαρουφάκη και Λαφαζάνη δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο».

Η επόμενη αντιπαράθεση ήταν όταν ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά για την εμπλοκή τριών ατόμων (δύο διπλωματών και ενός πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.) σε σκάνδαλο με βίζες και ιδιαίτερα για τον τρόπο που ιδιωτική εταιρεία, στην οποία μεταβιβάστηκε το πρότζεκτ, χειρίζεται το όλο θέμα. Ο Κοτζιάς απάντησε ότι υπάρχουν έξι αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις και αναμένεται άλλη μία, εφετειακή. Ακόμη και για το σκάνδαλο με την αγοραπωλησία πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενος ο Καμμένος, αντάλλαξαν πυρά οι δύο υπουργοί. Ο Νίκος θύμισε στον Πάνο ότι έχει τον σχετικό φάκελο και ότι τον έχει στηρίξει. «Τι με στήριξες, οι δικοί σου με έμπλεξαν», αντιγύρισε ο Καμμένος. «Τους έχω κάνει ΕΔΕ», απάντησε ο Κοτζιάς.

Ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Ο ΥΠΕΞ έφτασε στο σημείο ακόμη και να επικαλεστεί οικογενειακά του θέματα, αφού, όπως είπε, οικεία του πρόσωπα πλήττονται βάναυσα από όσα κατά καιρούς διοχετεύονται στον Τύπο και για τα οποία θεωρεί υπεύθυνο τον Καμμένο.