Γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ

Στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού υποτάσσεται η Κύπρος και χωρίς μάλιστα οποιεσδήποτε ουσιαστικές διαμαρτυρίες ή αντιδράσεις. Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη παρέχει εξαίρετες υπηρεσίες στους δολοφόνους των λαών και στα πολυεθνικά μονοπώλια.

Για του λόγου το αληθές, βρέθηκε πρόσφατα στη Γαλλία ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος δεν φαίνεται να δυσκόλεψε καθόλου την ομόλογο του Florence Parly στο αίτημα της για χρήση της ναυτικής βάσης στο Ζύγι. Και όπως ήταν φυσικό και οι 2 Υπουργοί ενέταξαν το όλο θέμα στο πλαίσιο της PESCO. Βέβαια να σημειώσουμε ότι ενδιαφέρον για την χρήση της ναυτικής βάσης στο Ζύγι, στο πλαίσιο της PESCO, εκδήλωσε και η Ιταλία, με την Κύπρο να διάκειται θετικά και σε αυτή την προοπτική. Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος στο πλαίσιο της PESCO έχει προσφέρει και το Κέντρο Συντονισμού «Ζήνων» στη Λάρνακα. Στη ναυτική βάση στο Ζύγι γίνονται ήδη εργασίες επέκτασης και εμβάθυνσης του λιμανιού για να μπορεί να εξυπηρετεί μεγαλύτερα πλοία. Εργασίες γίνονται και στην αεροπορική βάση Ανδρέα Παπανδρέου στο πλαίσιο της διάθεσης υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την κοινή ευρωπαϊκή «άμυνα».

Όλα αυτά λοιπόν στο όνομα της PESCΟ (Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία). Η PESCO συστάθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Δεν αποτελεί ευρωπαϊκό όργανο, αλλά είναι μια διακυβερνητική ένωση που τελεί υπό την πλήρη εξάρτηση του ΝΑΤΟ. Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα που ενέκριναν οι ηγέτες των κρατών-μελών. Συγκεκριμένα επεσήμαναν ότι οι δράσεις της PESCO θα πρέπει να είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν εντός του ΝΑΤΟ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στην PESCO είπε ότι δεν τίθεται θέμα να δημιουργηθεί κάτι που θα ανταγωνίζεται το ΝΑΤΟ, αλλά είναι κάτι που θα είναι συμπληρωματικό και θα ενισχύει το ΝΑΤΟ. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία συμμετέχουν 25 κράτη-μέλη, περιλαμβανομένης της Κύπρου, μετά από απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων την σύσταση της PESCO συνοδεύουν 5 δισεκατομμύρια ευρώ ως κονδύλι και 17 δράσεις. Σε αυτές τις δράσεις περιλαμβάνεται η αγορά θωρακισμένων και αμφίβιων οχημάτων. Επίσης θα αγοραστούν και μη επανδρωμένες υποβρύχιες συσκευές.

Ακόμη μια απόφαση που καταδεικνύει ότι η ΕΕ είναι πλήρως προσδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ. Στο άρμα της μεγαλύτερης δολοφονικής και ιμπεριαλιστικής μηχανής του πλανήτη. Η Κύπρος στο τέλος της ημέρας, προσφέρει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ. Στους δολοφόνους των λαών!

Νίκη Μιχαήλ