Τελικά έχουμε χάσει (και) την ανθρωπιά μας σ’ αυτό τον τόπο;

Η κοινοτάρχης Ζυγίου αρχές Αυγούστου μας ενημέρωσε με ανάρτηση της στο f/b ότι «η κοινότητα μας έχει αποφασίσει να κατέλθει σε δρακόντια μέτρα. Δεν θα αφήσουμε κανένα να περάσει στον χώρο του στρατοπέδου με ότι αυτό εξυπακούει». Αφήνω στην άκρη τη σύνταξη και την ορθογραφία για να σχολιάσω την ουσία.

Οι έντονες αντιδράσεις προέκυψαν λόγω της απόφασης της κυβέρνησης, να μετατρέψει ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας για ασυνόδευτα παιδία. Καταρχήν να πω ότι διαφωνώ έντονα με αυτή. Τα παιδιά έπρεπε να διαχυθούν σε μικρές ομάδες και σε διαφορετικά σχολεία εντός πόλεων ή κοινοτήτων, για λόγους καλύτερης ενσωμάτωσης και αποφυγής δημιουργίας γκέτο. Αντί αυτού, η κυβέρνηση τα στέλνει όλα μαζί σε απομακρυσμένη περιοχή για μην ενοχλούνται οι ιθαγενείς.

Αυτή όμως η απόφαση έκανε κάποιους να αποκαλύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Εδώ να πω σε όσους δεν το αντιλαμβάνονται ότι, ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ σημαίνει ότι έφυγαν από τις πατρίδες τους που σπαράζονται από πολέμους και δυστυχία αποχωρισμένα από τους γονείς τους, ταξίδεψαν σε άθλιες συνθήκες με κίνδυνο τη ζωή τους και βρέθηκαν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Πρόκειται για ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Ομάδα κατοίκων στην παρουσία στελεχών του ΕΛΑΜ, θεματοφύλακα των αξιών του έθνους απέτρεψαν εργασίες στο χώρο, ενώ η κοινότητα Ζυγίου ανέθεσε (σε ποίον δεν κατάλαβα) τη διενέργεια μελέτης για τις «επιπτώσεις» από τη δημιουργία του κέντρου.

Όταν λένε επιπτώσεις τι εννοούν; Την επιμόλυνση της καθαρότητας του έθνους και της θρησκείας από τα μελαμψά, μη Ελληνόπουλα των οποίων οι γονείς έχουν άλλο θρήσκευμα; Επειδή τα παιδιά προφανώς δεν επιλέγουν θρησκεία. Φοβούνται μήπως κάνουν παρέα με τα δικά τους παιδιά και ερωτευτούν στην εφηβεία; Θα πέσουν οι τιμές των χωραφιών τους γύρω από το χώρο; Στα δε μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφτηκε ότι πιο χυδαίο και αποκρουστικό μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, στο όνομα βέβαια της εθνικής και θρησκευτικής καθαρότητας. Και επειδή ποτέ δεν τσουβαλιάζω τους ανθρώπους και δεν θέλω να στιγματίσω μια ολόκληρη κοινότητα, αναμένω από τους υπόλοιπους κατοίκους να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Διότι η ανοχή είναι συνενοχή.

Και εκεί που όλα έδειχναν μαύρα, ο δήμαρχος Γερμασόγειας και ο κοινοτάρχης Βάσας Κελλακίου προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν στις κοινότητες τους τα παιδία αποδεικνύοντας ότι η προοδευτική σκέψη συνεχίζει να υπάρχει σε αυτό τον τόπο.

Πάντα υπήρχαν δυο αντίθετοι κόσμοι, που αντιπάλευαν συνεχώς μεταξύ τους: Ο κόσμος της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης, της μισαλλοδοξίας και του φασισμού και απέναντι ο κόσμος της προόδου, ο οποίος δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση τη φυλή ή τη θρησκεία.

Τέλος, όσον αφορά την ανάρτηση «γύφτος Ρομά μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την ανήλικη αδελφή του. Θέλατε πολυπολιτισμικότητα, τώρα λουθείτε την» υποψήφιας βουλευτή του ΕΛΑΜ, απλά να αναφέρω ότι πριν μερικούς μήνες στην Ελλάδα, σε δυο διαφορετικά εγκλήματα Έλληνας πυροβόλησε και σκότωσε την αδελφή του και Έλληνας πυροβόλησε στο κεφάλι την ίδια του την κόρη για να εκδικηθεί τη σύζυγό του.