Η «Άθλια» και ο Ιαβέρης του 21ου αιώνα…

Της Κάλι Καρά           

Διακόσια χρόνια μετά, ο Ιαβέρης είναι εδώ! Κυνηγά έναν σύγχρονο «Γιάννη Αγιάννη», μια γυναίκα  που δεν έχει καταφέρει να τελειώσει το Δημοτικό και πάλευε για το μεροκάματο. Καταδικάστηκε σε 10ετή ποινή φυλάκισης γιατί …εξαπάτησε το Δημόσιο ώστε να γίνει καθαρίστρια…

Φτωχοδιάβολοι η οικογένεια προέλευσής της, αλλά δεν άλλαξε η κατάσταση και στη δική της οικογένεια που απέκτησε αργότερα.

Η 51χρονη άλλαξε το πιστοποιητικό που έγραφε ότι φοίτησε στην Ε΄ τάξη και το έκανε ΣΤ’ Τάξη, ώστε να αποκτήσει τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού πριν από 20 χρόνια.

Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτή η παραποίηση στο έγγραφό πυροδότησε τα αντανακλαστικά του Δικαστηρίου, το οποίο εξάντλησε την αυστηρότητά του, επιβάλλοντάς της ποινή δεκαετούς φυλάκισης. Ήδη, η 51χρονη βρίσκεται στη φυλακή, εκτίοντας την ποινή της.

Ο Νόμος και η Τάξη, όμως, αλλιώς λειτούργησαν όταν αθωώθηκαν τραπεζίτες, χρηματιστές και υπουργοί για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλα πολλά αντίστοιχα παραδείγματα σε ένα σύστημα που η ίδια του η καρδιά, ο ανελέητος ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια για το μεγαλύτερο κέρδος, τροφοδοτεί διαφθορά και σκάνδαλα πολλών δισ. ευρώ.

Αυτό  το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, όπου κυριαρχεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου  οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι «Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό ξαναζωντανεύουν, δεν εξανθρωπίζεται, δεν φτιασιδώνεται, μόνο ανατρέπεται.

Aπό 902.gr

Περισσότερα για την υπόθεση:

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/174528/na-apofylakistei-amesa-i-synadelfos-mas-katharistria

https://www.902.gr/eidisi/politiki/174757/na-apofylakistei-tora-i-katharistria-poy-katadikastike

https://www.902.gr/eidisi/eyrovoyli/174844/erotisi-gia-ti-fylakisi-tis-katharistrias-sto-volo

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/174878/parastasi-diamartyrias-somateion-gia-tin-amesi-apofylakisi-tis-53hronis

https://www.902.gr/eidisi/koinonia/174861/stis-28-noemvri-syziteitai-i-anastoli-ektelesis-poinis-tis-katharistrias

https://www.imerodromos.gr/syllogi-ypografon-na-apeleytherothei-amesa-i-katharistria/