Εδώ απεργία

Σε παγκύπρια 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στις οικοδομές. Πρόκειται για μέτρο αντίδρασης στην προκλητική στάση της εργοδοτικής πλευράς που αρνείται την εφαρμογή συλλογικής σύμβασης, επιδιωκοντας να διαιωνίσει τα αντιδραστικά στοιχεία που επικράτησαν μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι απεργοί διεκδικούν εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης κι επαναφορά όλων των αποκοπών από μισθούς και ωφελήματα. Αποκοπών που έγιναν με πρόφαση την καπιταλιστική κρίση με συνενοχή όλων των συνδικάτων που ασπάζονται συμβιβαστικές αντεργατικές λογικές «κοινωνικής ειρήνης», «κοινωνικού διαλόγου» κ.τ.λ.

Οι εργοδότες, αφού φόρτωσαν στους εργαζόμενους και στην οικοδομική βιομηχανία, τα βάρη της κρίσης τους, τώρα επιδιώκουν να φορτώσουν στους εργάτες και τα βάρη της καλπάζουσας μεταμνημονιακής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης ραγδαίας στο συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια, εις βάρος των θυσιών των οικοδόμων.

Οι οικοδόμοι ζητούν το μίνιμουμ: Την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης.

Όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι ωφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους αγώνες των οικοδόμων και να παλέψουμε οργανωμένα σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας για να αγωνιστούμε ενάντια στο τσουνάμι που σαρώνει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Να μπούμε οργανωμένα στη μαχητική διεκδίκηση αναπλήρωσης των απωλειών που υποστήκαμε στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο εργασίας προς την κατεύθυνση ενός οργανωμένου ταξικού αγώνα που θα στρέφει τα βέλη του στην εργοδοσία και το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους εντός κι εκτός συνόρων (βλ. ΕΕ).

Προετοιμασία για ταξικούς αγώνες που θα επαναφέρουν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και θα βάλουν φρένο στην αντεργατική επίθεση εργοδοτών, αστικών κυβερνήσεων και ΕΕ.

Μακριά από λογικές «κοινωνικής ειρήνης» που ασπάζονται συνδικάτα που ουσιαστικά λειτουργούν ως παρατρεχάμενοι της εργοδοσίας, η οποία στο ίδιο όνομα επιταχύνει το δικό της κοινωνικό ταξικό πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας.

Ταξικούς αγώνες για το σήμερα, που θα διεκδικούν ικανοποίηση των βασικών αναγκών της εργατικής οικογένειας, αλλά παράλληλα θα χαράζουν το δρόμο της πάλης για ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το μόνο δρόμο για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που τα δικά τους χέρια και μυαλά παράγουν.