ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ

Μετά που η ΕΕ μας απέδειξε ότι με την πρώτη, δρα και επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών, εκτός της επικράτειας της, βλέπε Βενεζουέλα (στηρίζοντας τους πραξικοπηματίες τασσόμενη στο πλευρό των Αμερικανών), θα ήθελα πάρα πολύ να δω αν θα έχει τα ίδια αντανακλαστικά και να δράσει αμέσως σε κάτι άλλο… Βέβαια αυτό που θα πω μάλλον θα είναι δύσκολο για την ΕΕ να πάρει θέση ή να αναλάβει δράσεις, διότι θα πρέπει να κακοφανήσει τον μεγάλο της εταίρο που είναι το ΝΑΤΟ και όχι μόνο!

Επίσης τα ΗΕ θα ήθελα να ξέρα, δεν ντρέπονται που καταδέχονται να υπάρχουν στα αρχεία τους τέτοια στοιχεία, και οι ίδιοι να μην κάνουν τίποτα;

Εκτός και αν θεωρούν ότι επειδή μέσω της UNICEF προβάλλουν προς τα έξω συγκεκριμένες εκθέσεις και αριθμούς, έχουν ήδη κάνει την δουλειά τους… και έχουν επιτελέσει το καθήκον τους!

Θα σας πω σε τι αναφέρομαι! Και θα σας πω επίσης ότι μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑΝ μα ΚΑΝΕΝΑΝ να δηλώνει κάτι… Ούτε κυβερνήσεις, ούτε κόμματα, ούτε ΕΕ, ούτε ΗΕ! Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) καταγγέλλει ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά συνεχίζουν να υφίστανται κακομεταχείριση, αφού έχουν μετατραπεί παρά τη θέλησή τους, σε στρατιώτες και παίρνουν μέρος σε ένοπλες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο. Παιδιά που ζουν σε περιοχές όπου μαίνονται μακρόχρονες ένοπλες συρράξεις – το Νότιο Σουδάν, τη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη ΛΔ Κονγκό, τη Σομαλία, τη Συρία, την Υεμένη… – στρατολογούνται συχνά από τα αντιμαχόμενα μέρη.

Αγόρια και κορίτσια χρησιμοποιούνται ως στρατιώτες ή βοηθητικοί από ένοπλες οργανώσεις στο Αφγανιστάν, στο Μάλι και στην Μιανμάρ. Ορισμένα κορίτσια εξαναγκάζονται να παντρευτούν μαχητές, ενώ αγόρια και κορίτσια αδιακρίτως υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση, υπογραμμίζει η UNICEF.

Σε ακραίες περιπτώσεις, παιδιά χρησιμοποιούνται σαν “ανθρώπινες ασπίδες” ή μετατρέπονται σε βομβιστές-καμικάζι και στέλνονται να ανατιναχθούν ανάμεσα σε πλήθη. Είναι δύσκολο να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός τους, ωστόσο κατά εκτιμήσεις που επικαλείται η UNICEF, υπάρχουν περίπου 250 χιλιάδες παιδιά-στρατιώτες σε όλο τον πλανήτη.

Λοιπόν τι έχετε να πείτε; Είναι δύσκολο φαντάζομαι για όλους εσάς να ασχοληθείτε με αυτά τα παιδιά έτσι; Που να προλάβετε; Η ΕΕ έχει να λύσει τα προβλήματα της Βενεζουέλας και μαζί με τις ΗΠΑ να φροντίσουν για τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας. Τα κόμματα τρέχουν για τις ευρωεκλογές διότι πρέπει να αλλάξουν λένε την Ε.Ε να την κάνουν «καλύτερη», λέμε τώρα! Το ΝΑΤΟ περίμενε τόσο καιρό τον Τσίπρα με τον Ζάεφ να κλείσουν τη συμφωνία και μετά έτρεχε να ετοιμάσει τα έγγραφα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη λυκοσυμμαχία! Οι Αμερικανοί πρέπει να ετοιμαστούν για νέα στρατιωτική βάση που θα εγκαταστήσουν στην Ελλάδα. Γάλλοι, Ιταλοί, Ρώσοι έχουν να κάνουν τόσες στρατιωτικές ασκήσεις. Η Σαουδική Αραβία, με τους συμμάχους της, πρέπει να τελειώσει αυτό που άρχισε στην Υεμένη. Και πολλά άλλα που θα μπορούσα να πω…

Δεν ντρέπεστε όλοι, λέω εγώ! Παιδιά στρατιώτες, παιδιά νεκρά από την πείνα και τους πολέμους, παιδιά πρόσφυγες, παιδιά μόνα σε χώρες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους, παιδιά δούλοι, παιδιά που βλέπουν να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια τους οι γονείς τους και τα αδέλφια τους…

Και εσείς όλοι τι κάνετε; Να σας πω εγώ! Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, εσείς είστε το κύριο σκέλος του προβλήματος. Οι δικές σας ενέργειες φέρουν αυτά τα παιδιά σε αυτή τη θέση!

Αλλά και όσοι σιωπάτε, είστε συνυπεύθυνοι!