Η Ευρώπη της «ειρήνης»

Σύμφωνα με τον επικεφαλή εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, η ΕΕ από την ιστορία έχει πλέον δικαιωθεί, γιατί τα τελευταία 60 χρόνια είναι η πιο μακρά περίοδος ειρήνης σε μια ήπειρο, «όπου όλοι πολέμησαν με όλους για όλα».

Όπως είπε κάποτε ο προπαγανδιστής του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκέμπελς, «η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια».

Ο Γκέμπελς ήταν ένα άτομο χωρίς ίχνος ηθικής που φανάτιζε τους Γερμανούς και παραποιούσε την αλήθεια. Εξάλλου, έμεινε στην ιστορία η φράση του «όταν λες και ξαναλές ένα ψέμα, στο τέλος γίνεσαι πιστευτός»!

Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση έχει ο Γκέμπελς με τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δηλώσεις του κ. Σχοινά.

Έουν σχέση γιατί και ο κ. Σχοινάς, όπως και η ΕΕ δεν σέβονται την αλήθεια, όταν υποστηρίζουν πως για περίοδο 60 χρόνων υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη.

Έτσι για να θυμίσουμε, δεν είναι με πόλεμο και με τη συμβολή και της ΕΕ, που βρίσκεται υπό διάλυση σήμερα η Ουκρανία ή που τη δεκαετία του ΄90 που διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή σε εκατομμύρια ανθρώπους;

Δεν θα αναφερθώ στους «ειρηνικούς» πολέμους στους οποίους είχαν ενεργό συμμετοχή χώρες της ΕΕ σε άλλες ηπείρους – και κύρια στην Αφρική – καταστρέφοντας ολόκληρες χώρες και οδηγώντας στη φτώχεια και την ένδεια τους λαούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε αρχικά ως μια οικονομική κοινότητα των καπιταλιστών και εξελίχθηκε σε πολιτική ένωση, με τη συμμετοχή των κομμάτων από τις χώρες μέλη.

Ωστόσο, οι αρχές της παραμένουν οι ίδιες, γιατί μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται υπέρ των αγορών και των μονοπωλίων και όχι για τους ανθρώπους.

Σήμερα είναι αχρείαστοι οι πόλεμοι εντός της ΕΕ, γιατί αρπάζουν τον πλούτο που παράγεται από τους εργαζόμενους – που ήταν και ο αρχικός λόγος της δημιουργίας της – απλά με τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα κυρίαρχα κέντρα της ΕΕ, καθοδηγούμενα από το κεφάλαιο.

Επικράτησε η δικτατορία του κεφαλαίου, οδηγώντας στη φτωχοποίηση εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες και γιατί δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη.

Κάποτε μας έλεγαν για τον παράδεισο της ΕΕ και ότι θα μειωθούν δραστικά οι φορολογίες μεταξύ των χωρών μελών, αλλά αυτό που με πόνο διαπιστώνουμε είναι ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι πλούσιοι απολαμβάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ οι κοινωνικές παροχές για το λαό περικόπτονται δραστικά.

Για τα λαϊκά στρώματα η στέγαση κατάντησε όνειρο θερινής νυκτός, οι τιμές των καυσίμων και της ενέργειας εκτοξεύτηκαν στα ύψη, η σωστή υγειονομική περίθαλψη αφορά μόνο όσους έχουν χρήμα και είναι συμβεβλημένοι με ασφαλιστικές εταιρείες και οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν.

Στον παράδεισο της ΕΕ η κατάσταση για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις χώρες μέλη είναι απελπιστική, καθότι εκατομμύρια είναι αντιμέτωποι με επισφαλείς και προσωρινές συνθήκες εργασίας, με τις παραβάσεις των συλλογικών συμβάσεων και άλλα τόσα εκατομμύρια απασχολούνται με μηδενικές ώρες.

Η  πρακτική της δουλείας, ξεκίνησε από τις βόρειες χώρες και η χρηματο-οικονομική κρίση ήταν μια ιδανική  ευκαιρία για να επεκταθεί σε όλες τις χώρες μέλη.

Σήμερα επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας με ατελείωτες ώρες εργασίας, επτά μέρες τη βδομάδα και με ελάχιστα εισοδήματα.

Ποια είναι η απάντηση των θεσμών για τη βελτίωση των συνθηκών που αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των λαών;

Περιορίζονται σε αοριστολογίες και χωρίς ρητές δεσμεύσεις ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στις χώρες που παραβιάζουν τις οδηγίες που κατά καιρούς εκδίδουν, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Παραπέμπουν επίσης, στη… συνολική διαχείριση του προβλήματος στην Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας!

Η πιο σημαντική όμως απάντηση των θεσμών, στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις αποδοκιμασίες των λαών για τις στυγνές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν είναι η άγρια καταστολή της όποιας διαμαρτυρίας, με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, των ΜΑΤ, με τεθωρακισμένα, με δακρυγόνα, με συλλήψεις, με τραυματισμούς.

Χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου η τάξη που εκπροσωπούν να αβγατίζει ανενόχλητη τα κέρδη της.

Έτσι επιβάλλει την ειρήνη σήμερα η ΕΕ. Καλή ψήφο!