Στρουθοκαμηλισμός

Συνεχίζει να επιβεβαιώνετε ότι, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί στην περιοχή μας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, είναι παράγοντες αστάθειας που μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένο πόλεμο.

Στην Κύπρο όμως, είναι λες και ζούμε σε άλλο πλανήτη. Λες και δεν ζούμε στη συγκεκριμμένη περιοχή. Έχουν μετατρέψει τη χώρα μας – με την ανοχή ουσιαστικά όλων – σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο για τις εκστρατίες τους, εκθέτοντας το λαό σε μεγάλο κίνδυνο. Η αντίφαση όμως από κάποιους αριστερούς αλα καρτ, να καταγγέλουν το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και αλλού από τη μια, αλλά στο όνομα τάχα μου της επανένωσης, να περιμένουν από αυτούς όλους να λύσουν το δικό μας πρόβλημα από την άλλη, δείχνει ότι στον μικρόκοσμο μας η λογική απουσιάζει.

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί είναι κακοί για τους άλλους λαούς… για τον δικό μας είναι αναγκαίοι, επιβαλλόμενοι – λόγω του μεγέθους – ακόμα και καλοί. Αυτό λέγετε στρουθοκαμηλισμός! Κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ότι ο ιμπεριαλιστικός πολυπολισμός θεωρεί τα κράτη της περιοχής κομμάτια του δικού του παζλ και θα τα συμπιέσει για να ταιριάξουν στη θέση τους, σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα. Οι πιθανότητες να ωφεληθεί η Κύπρος και οι γύρω λαοί από αυτούς τους ανταγωνισμούς είναι ανύπαρκτες. Όσοι πιστεύουν ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ θα προικήσουν την «υπάκουη» κόρη για τη «συνεπή στάση της» με δίκαιη λύση, να μην ξεχνούν ότι το δίκαιο των λαών είναι έξω από την ηθική των ιμπεριαλιστών… Η ιστορία δεν λέει ψέματα.