Σε ποια Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουμε να ζήσουμε;

Άκουσα τελευταία να μπαίνει το εξής ερώτημα: Σε ποια Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουμε να ζήσουμε; Μάλιστα το ερώτημα το είδα να μπαίνει και σε ένα αριστερό κυπριακό ειδησεογραφικό site.
Η απάντηση των γνήσιων και συνεπών κομμουνιστών στο πιο πάνω ερώτημα φυσικά είναι μία και πολύ συγκεκριμένη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κατ’ αρχή δεν είναι η ήπειρος Ευρώπη, αλλά ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τους καπιταλιστές για τους καπιταλιστές.

Η ΕΕ είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, που όσο υπάρχει, θα εξυπηρετεί με συνέπεια τις πολυεθνικές και την πλουτοκρατία των χωρών – μελών της, όπως κάνει δεκαετίες τώρα. Έτσι απλά και σταράτα και χωρίς περιστροφές.

Η ΕΕ δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει ούτε ο μπαμπάς της το ΝΑΤΟ, εξού και το σύνθημα και των παλιών Κυπρίων κομμουνιστών – το γνωστό ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο!

Ένα σύνθημα που οι εκσυγχρονιστές νεοαριστεροί το αφαίρεσαν από το λεξιλόγιο, αλλά και το συνθηματολόγιο τους και φυσικά όχι τυχαία.

Οι λαοί, τεκμηριωμένα δεν είχαν, δεν έχουν και ούτε θα έχουν κανένα συμφέρον από αυτή την Ένωση και από την παρουσία τους σε αυτή, έτσι ας μην μας παραμυθιάζουν ενόψει ευρωεκλογών όλα τα αστικά κόμματα. Όπως επίσης ας σταματήσουν και κάποιοι άλλοι να μας βομβαρδίζουν με αυταπάτες περί μιας άλλης ΕΕ, δήθεν των λαών. Για την κόρη του ΝΑΤΟ μιλάμε εδώ, όχι για τον άσωτο υιό ενός καλού πατέρα.