Το μόνο που φοβούνται

Τι κι αν έχουν χύσει τόνους μελανιού για να παραχαράξουν την ιστορία;

Τι κι αν έχουν αναγάγει τον αντικομμουνισμό σε επιστήμη;

Τι κι αν επιχειρούν προκλητικά να ταυτίσουν το σοσιαλισμό-κομμουνισμό με ότι χειρότερο γέννησε η καπιταλιστική βαρβαρότητα, το φασισμό;

Το αισθητήριο των λαών παρά αυτή τη λαίλαπα και τους τόνους λάσπης ενάντια στο πρώτο σοσιαλιστικό κράτος και τους ηγέτες του, από καιρού εις καιρό δίνει απαντήσεις στην προπαγάνδα των αστών. Βλέπετε ότι ψέμα κι αν λεχθεί υπάρχει η ίδια η ζωή που βιώνουν.

Υπάρχει η καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν μετά την αντεπανάσταση και την παλινόρθωση του καπιταλισμού.

Έτσι το 70% των Ρώσων αξιολογεί θετικά τον ρόλο του Ι.Β. Στάλιν σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό ινστιτούτο Levada –Centr τον Μάρτη. Ποσοστό ρεκόρ μεν, αλλά αυτό το ποσοστό ήταν πάντοτε μεγάλο.

Απλά αυξάνεται διαρκώς. Καταρρίπτοντας τις θεωρίες ότι όσο πεθαίνουν αυτοί που έζησαν τις σοβιετικές κατακτήσεις θα είναι ευκολότερο να περάσει η αντικομμουνιστική προπαγάνδα.

Το 52% των Ρώσων αξιολογεί το έργο του Στάλιν ως μάλλον θετικό και το 18% εξ ολοκλήρου θετικό. Μόνο το 19% των Ρώσων αξιολογεί αρνητικά τον ρόλο του Στάλιν (14% μάλλον αρνητικά και μόλις 5% εξ ολοκλήρου αρνητικά). Το 11% των ερωτηθέντων δεν απάντησε, αλλά αυτό είναι το μικρότερο ποσοστό στο σχετικό ερώτημα όλων των δημοσκοπήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Αναδεικνύοντας δηλαδή ότι ο κόσμος πλέον δεν φοβάται να εκφράσει τη θετική γνώμη που έχει για τον Στάλιν.

Και σε προσωπικό επίπεδο όμως, η αποδοχή του ηγέτη της ΕΣΣΔ και καθοδηγητή της συντριβής του χιτλεροφασισμού από το σοβιετικό λαό, ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Το 41% των Ρώσων δήλωσε ότι τον αντιμετωπίζει με σεβασμό, το 6% με συμπάθεια και το 4% με θαυμασμό. Μόνο το 6% δηλώνει απέχθεια, 3% φόβο και ένα άλλο 3% μίσος. 7% δεν απάντησε και ένα ποσοστό του 1% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιός ήταν ο Στάλιν.

Ως προς την προπαγάνδα ενάντια στη δικτατορία του προλεταριάτου και τη λάσπη ενάντια στην Σοβιετική Ένωση που εκφράζεται ως αντισταλινισμός, άρχισε να μειώνεται η επιρροή αυτής της προπαγάνδας.

Και ωρύονται οι αστοί γιατί, όπως ισχυρίζονται, οι Ρώσοι «δικαιολογούν τις σταλινικές διώξεις»… Δική τους φρασεολογία. Πάντως στο ερώτημα «Ήταν δικαιολογημένο να έχει ο σοβιετικός λαός ανθρώπινα θύματα την περίοδο του Στάλιν, για να πετύχει τους στόχους και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν μέσα σε μια σύντομη χρονική περίοδο;» το 46% απάντησε καταφατικά (13% απολύτως και 33% σε κάποιο βαθμό).

«Έως το 2011 τις σταλινικές διώξεις τις δικαιολογούσε ποσοστό μικρότερο του 30% των Ρώσων», αναφέρουν οι απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Έτσι όμως, παραδέχονται ότι εδώ καιρό άρχισε να σπάζει η παραχάραξη της ιστορίας, όσα εκατομμύρια κι αν ξόδευσαν για αυτή την εκστρατεία.

Έτσι όμως, παραδέχονται ότι ακόμη τους φοβίζει το παράδειγμα του σοβιετικού μοντέλου (ιδιαίτερα πριν τις στρεβλώσεις που άρχισαν το 1956) και ο ίδιος ο Στάλιν. Όχι τόσο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρών και το μέλλον. Γιατί οι αστοί μόνο την ταξική πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος φοβούνται.

Γιατί γνωρίζουν ότι μόνο ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι η πραγματική επιλογή υπέρ των λαών και των εργαζομένων. Αυτό που μένει είναι να το συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να οργανωθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Εκεί στοχεύει το αντικομμουνιστικό δηλητήριο….