Ππουνιά τζιαι κλωτσιά 2

Διεφθαρμένα κόμματα

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, «όσο θόρυβο και αν δημιουργεί ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι την αποκλειστική ευθύνη του Συνεργατισμού φέρει ο Υπουργός Οικονομικών και η διακυβέρνηση Αναστασιάδη, ΔΗΣΥ».

Θα συμφωνήσουμε εν μέρει με τον κ. Παπαδόπουλο, αφού αποδέχεται το πόρισμα της Επιτροπής, αλλά για τα υπόλοιπα, τα οποία σημειώνονται στο ογκώδες πόρισμα, ούτε λέξη. Μούγκα οι πολιτικοί ταγοί.

Σύμφωνα με το πόρισμα πριν από το 2013 βαρύτατες ευθύνες, έχουν όλα τα κόμματα. Μάλιστα η Επιτροπή προχωρεί και ένα βήμα παρακάτω χαρακτηρίζοντας τα κόμματα διεφθαρμένα!

Στον Χάρη αποδίδονται πολλές άλλες σοβαρότατες ευθύνες, αλλά διεφθαρμένο δεν τον λένε!

Τι έχουν να πουν τα κόμματα για τον πιο πάνω χαρακτηρισμό;

Θα μου πείτε βέβαια πως σε ένα κράτος «δημοκρατικό και σύγχρονο» είναι απαραίτητη η διαφθορά γι’ αυτό και είναι αμελητέα και δεν σχολιάζεται!

Ας πεθάνει στην ψάθα ο λαός

Έξω απ‘ τα δόντια μίλησε ο πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών Μάριος Κουλούμας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των πλείστων κλινακαρχών χαρακτηρίζοντας τους, επιχειρηματίες με άσπρες μπλούζες.

Έκανε λόγο για αυτούς που εκφοβίζουν την κοινωνία επιχειρώντας να αμαυρώσουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την εφαρμογή του ΓεΣΥ και προσπαθούν να καταστήσουν τους πολίτες δέσμιους των δικών τους οικονομικών συμφερόντων.

Αν η ηγεσία των γιατρών και του ΠΑΣΙΝ (ουσιαστικά είναι οι ίδιοι) είχαν την ελάχιστη τσίπα, θα έπρεπε να παραιτηθούν, καθότι είναι δηλωμένοι σφόδρα εναντίον ενός γενικού σχεδίου υγείας και να αφήσουν ανεπηρέαστα τα μέλη να αποφασίσουν ποιοι επιθυμούν να ενταχθούν και ποιοι όχι.

Εμπαίζουν και προκαλούν την κοινωνία με τις τοποθετήσεις τους ότι το ΓεΣΥ δεν θα είναι βιώσιμο, αφού νυχθημερόν το πολεμούν με νύχια και με δόντια, ενώ είναι αυταπόδεικτο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δική τους τσέπη.

Όσο για το δίκτυο ιδιωτικής ιατρικής το οποίο προβάλλουν συνεχώς δηλώνοντας ότι θα προσφέρει ποιοτική ιατρική, ας εξηγήσουν και στο φτωχό κόσμο πώς θα έχει πρόσβαση. Γιατί το συγκεκριμένο δίκτυο απευθύνεται σε όσους «φυσούν» το χρήμα και σε όσους είναι συμβεβλημένοι με ασφαλιστικές εταιρείες.

Η υπόλοιπη κοινωνία που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ας πεθάνει στην ψάθα γιατί ποσώς τους ενδιαφέρει.

Αντισταθμιστικά μέτρα η δωροδοκία!

Οι μίζες, η δωροδοκία και η εξαγορά σιωπής για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων -φίλων του Προέδρου και άλλων κομματαρχών- από τούδε και στο εξής θα ονομάζονται αντισταθμιστικά μέτρα.

Αυτό συνάγεται από την απάντηση που έδωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, στον Πάτερ Σάββα, ο οποίος δήλωσε δημόσια ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πρότεινε χρήματα στη Μονή Σταυροβουνίου για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους, όσον αφορά στην αδειοδότηση εργοστασίου παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη η καταγγελία του Πάτερ Σάββα ότι ο ΠτΔ προσπάθησε να τους δωροδοκήσει προκειμένου να συναινέσουν στην κατασκευή του ασφαλτικου εργοστασίου τον εκθέτει πολιτικά. Ζήτησε εξηγήσεις ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό έργο μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας με πολιτικές διασυνδέσεις.

Τι να πούμε εμείς. Ανέδειξαν την αλητεία σε επιστήμη!

Ιωνά έργα και ημέρες…

Κάτι τελευταίο και σύντομο. Άραγε στις πόσες αυτοκτονίες φυλακισμένων, στις πόσες δολοφονίες, στα πόσα εγκλήματα που βρήκαν εύφορο έδαφος στην απάθεια της αστυνομίας, στο πόσο αίμα και στην πόση διαφθορά θα παραιτηθούν ή θα παυτούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας;;;;