Το τέρας δεν καλλωπίζεται με τα EU4U

Μας έχουν πρήξει με τα EU4U (Η ΕΕ για σένα), τα «Εμείς στην Ευρώπη» κ.τ.λ. Ενόψει κι ευρωεκλογών σκορπάνε εκατομμύρια ευρώ για να κοροιδεύσουν τους λαούς ότι δήθεν η ΕΕ είναι για αυτούς. Έτσι το ψευδεπίγραφο EU4U παίζει σε όλα τα κανάλια (με διαφορετικό όνομα εκπομπής-παρέμβασης), με το αζημίωτο φυσικά. Μύθοι, ψεύδη και καλλωπισμός ενός τέρατος που όσα φτιασίδια και μάσκες κι αν του βάλεις, παραμένει από κάτω ένα τέρας. Περιλαμβανομένων των ψεμάτων για χρηματοδότηση προγραμμάτων για τους λαούς, που όμως στην πράξη δεν είναι τίποτα άλλο από ακόμη μια μορφή ένεσης υπέρ του κεφαλαίου.

Η ΕΕ δεν μπορεί να είναι για σένα εργαζόμενε και φτωχέ. Η ΕΕ εκ φύσεως αποτελεί ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό οικοδόμημα που ούτε βελτιώνεται υπέρ των λαών, ούτε αλλάζει προοδευτικά. Ήταν, είναι και θα είναι ΕΕ των μονοπωλίων, του κεφαλαίου. Δεν μεταρρυθμίζεται υπέρ των λαών. Δεν μπορεί να γίνει ποτέ ΕΕ των λαών, όπως ψευδώς σου υποβάλλουν οι οπορτουνιστές. Το σύνθημα EU4U (Η ΕΕ για σένα) μπορεί μόνο να απευθυνθεί πραγματικά προς τους κεφαλαιοκράτες.

Η μόνη απάντηση της εργατικής τάξης και των λαών ευρύτερα είναι η ρήξη με το ευρωενωσιακό οικοδόμημα στα πλαίσια της ανάπτυξης της ταξικής πάλης για ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, αυτής της δικτατορίας των μονοπωλίων. Στα πλαίσια της πάλης για τερματισμό της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο κι αντικατάστασής της από το νέο κόσμο του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.