Παγκόσμια αλητεία!

Η παγκόσμια αλητεία των ιμπεριαλιστών συνεχίζεται! Συνεχίζονται τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας! Οι ιμπεριαλιστές δεν σκοτώνουν μόνο όταν ρίχνουν βόμβες. Σκοτώνουν αργά και βασανιστικά μαζικά τους λαούς και την ώρα που τους αποστερούν όλα όσα δικαιούνται. Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο και η αστική τάξη αυτό τον πλούτο τον νέμεται. Οι ιμπεριαλιστές αυξάνουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, την ώρα που ανά το παγκόσμιο μαστίζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους η πείνα, η φτώχεια, η ανεργία και η εργασία που κατάντησε δουλεία.

Σημειώστε αυτό το νούμερο! Σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια! Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Αυτά τα χρήματα δαπάνησαν το 2018 σε στρατιωτικές δαπάνες, τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, το 2018 οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 1.8 τρισεκατομμύρια δολάρια καταγράφοντας αύξηση 2.6% σε ετήσια βάση. Πρώτες στη λίστα οι ΗΠΑ. Με δαπάνες ύψους 649 δισεκατομμυρίων δολαρίων οι ΗΠΑ αφιερώνουν στην άμυνα τους όσα οι επόμενες 8 χώρες με τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς. Η Κίνα, οι στρατιωτικές δαπάνες της οποίας έχουν αυξηθεί κατά 83% από το 2009 βρίσκεται στην 2η θέση. Ακολουθούν η Σαουδική Αραβία, η Ινδία και η Γαλλία. Για 1η φορά η Ρωσία δεν συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα.

Εξάλλου τον Μάρτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, παρουσίασε στις Βρυξέλλες τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης της λυκοσυμμαχίας του. Με βάση την έκθεση λοιπόν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ αύξησαν την περασμένη χρονιά τις στρατιωτικές τους δαπάνες και η Συμμαχία πλησίασε τον στόχο για το 2% του ΑΕΠ αφιερωμένο στην άμυνα. Μάλιστα τα ευρωπαϊκά κράτη σημείωσαν ρεκόρ πενταετίας. Μόνο η Εσθονία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Βρετανία κάλυψαν το στόχο του 2%. Τη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 20%, σημείωσαν οι αμυντικές δαπάνες στη Βουλγαρία, στις Βαλτικές χώρες και στην Ολλανδία, ενώ Ιταλία και Καναδάς μείωσαν αναλογικά τις σχετικές δαπάνες.

Καταλάβατε τι γίνεται; Την ώρα που οι λαοί αυτών των χωρών πεθαίνουν στους δρόμους άστεγοι, λιμοκτονούν, προστίθενται στις λίστες των ανέργων και τους εκμεταλλεύονται στην εργασία τους, οι αστικές τους κυβερνήσεις ρίχνουν εκατομμύρια στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Θρέφουν το τέρας που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά, ενώ χιλιάδες άλλοι σκοτώνονται, για να έρχονται μετά να ξαναμοιράζουν μεταξύ τους τα δισεκατομμύρια για να αντιμετωπίσουν λένε, τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές…

Τι λέτε; Όλα αυτά είναι ή δεν είναι αλητεία και έγκλημα σε βάρος των λαών;