Ππουνιά τζιαι κλωτσιά 3

• Ξεκίνησε η τουρκική κυβέρνηση εργασίες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για γεώτρηση και εξόρυξη υδρογονανθράκων. Μέγιστη πρόκληση και προβοκάτσια.

Αναμένουμε από το ΝΑΤΟ να διώξει την Τουρκία από την ΑΟΖ.

Αν δεν…, τότε αναμένουμε από τον «Ευρωστρατό».

Αν δεν… τότε αναμένουμε από τους Αμερικανούς.

Αν δεν… σίγουρα θα το πράξουν οι Ισραηλίτες.

Αν δεν… οι Γάλλοι φημίζονται για την αλληλεγγύη τους. Σίγουρα κάτι θα σκεφτούν.

Αν δεν… οι Γερμανοί με τα logis6cs τους, τουλάχιστον θα παρεμβάλλουν σιονούθκια στους Τούρκους.

Αμ δε…

• Μόνο το ΕΛΑΜ είναι ικανό να πάρει τα όπλα… τουλάχιστον όσα μέλη του έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία. Γιατί στα πάνω δώματα…δεν!

• Είναι δυνατόν με τόσους άξιους Ευρωβουλευτές που διαλαλούν ότι πιέζουν και κάνουν και ράνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τόσα κόμματα που πείθουν το διεθνή παράγοντα, με τόσες συμφωνίες με τους Αμερικανούς, τις κυρίαρχες Βάσεις of her majesty, τους Γάλλους με τις αμυντικές συμφωνίες, τους Ισραηλινούς στους οποίους μόνο κώλο δεν δώσαμε, να μην μας φυσήσει κανείς.

Ως τζιαι Κορεάτες εβάλαμε μέσα στα φυσικά αέρια για να μας προστατεύσουν, τζιαι τωρά παίζουν τον Κινέζο.

Τόση δουλειά που έκαμε ο πρόεδρος μας να εκλέξει ξανά τον Νετανιάχου για να μας προστατεύκει.

• Έξω όλοι οι στρατοί-ανεξάρτητο νησί

Όλοι οι στρατοί εκτός ενός αγήματος της Τουρκίας και της Ελλάδας (που αποκλείεται να υπάγονται στα Αρχηγεία στρατών των χωρών τους),

όλοι οι στρατοί εκτός του αγγλικού στρατού που θα μας προστατεύει από τη σκόνη της Μέσης Ανατολής,

έξω όλοι οι στρατοί εκτός του ισραηλιτικού στρατού που θα προστατεύει τις θάλασσες γύρω από τις γεωτρήσεις για να μπορεί ο μέσος Κυπραίος να κάνει γουιντ-σερφινγκ,

έξω όλοι οι στρατοί εκτός από τους Γάλλους που θα προσφέρουν το ναυτικό τους για την οικονομική ανάπτυξη της πλατείας Hρώων.

• Πάντως οι αφελείς που λεν ότι ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου ήταν έτοιμοι για λύση στο Κρανς Μοντανά, δεν είναι και τόσο αφελείς. Έχουν δίκιο.

Απλώς με τα κατάλληλα δικαιώματα που θα παραχωρούνταν στην Τουρκία στο γκάζι και στο πετρέλαιο, θα παίρναμε μια αόριστη υπόσχεση ότι σε 15 χρόνια θα συζητηθεί ξανά το καθεστώς των στρατιωτικών εγγυήσεων. Για το δε θέμα στρατός, μετονομάστηκε εδώ και χρόνια στο πιο ήπιο κατά τα γλωσσάρια «άγημα».

Όμως, οι καλοί μας Ισραηλίτες, θέλουν το γκάζι για δικό τους. Γιατί γκάζι ίσον ισχύς, όχι μόνο χρήμα.

Και έτσι, κατά λάθος δηλαδή, ο Νίκαρος δεν έκλεισε το Κυπριακο στας Ελβετίας.

Αν τώρα ή στο μέλλον οι ιμπεριαλιστές κάνουν μια νέα μοιρασιά, μπορεί και να αλλάξουν ξανά τα πράγματα.

• Ο Χάρης παραιτήθηκε, αν παραιτήθηκε, αλλά όλοι συναντήθηκαν μαζί του. Τόσο μεγάλη σοβαρότητα άμα είναι να διατηρηθεί η λιτότητα.