Έτσι απλά και σταράτα

Τα πράγματα για τους κομμουνιστές είναι απλά και ξεκάθαρα! Ο εργάτης τίθεται πάνω από όλα και από όλους. Η αδικία και το κεφάλαιο, είναι ΕΧΘΡΟΙ. Και αυτό, οι κομμουνιστές το αποδεικνύουν στην πράξη. Τρανό παράδειγμα για μια ακόμη φορά, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Πελεκούδα, ο Κώστας Πελετίδης ανακοίνωσε τη διαγραφή χρεών εργαζομένων και ανέργων και γενικότερα πολιτών που πλήττονται βάναυσα από την κρίση, ώστε να μην εκποιηθούν τα σπίτια τους.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν ομόφωνη. Οι δεξιοί της ΝΔ, οι λεγόμενοι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και οι ότι να ναι του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν, με βασικό επιχείρημα τη νομιμότητα.
Να σημειωθεί επίσης ότι για να γίνει όμως διαγραφή, θα πρέπει να αποφασίσει η Βουλή των Ελλήνων. Για αυτό οι δημοτικές αρχές της Πάτρας ζητούν από την Κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση. Ζητούν επίσης η νομοθεσία να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν.
Συγκεκριμένα η απόφαση ανάμεσα σε άλλα, έχει ως εξής: Πλήρη διαγραφή σε μακροχρόνια ανέργους. Πλήρη διαγραφή σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000€, μία κατοικία και δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο. Πλήρη διαγραφή σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€ και μία κατοικία.
Ο Δήμαρχος της Πάτρας δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν φαινόμενα μαζικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι η επίθεση αφορά όλα όσα, με κόπους μιας ολόκληρης ζωής, έχει αποκτήσει η λαϊκή οικογένεια, όπως το σπίτι, το μαγαζί, το αυτοκίνητο, το ταξί, το χωράφι του μικρού αγρότη. Στόχος της Κυβέρνησης και της ΕΕ, είπε είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου.
Ο κύριος Πελετίδης για μια ακόμη φορά ανέδειξε την υποκρισία της κυβέρνησης Τσίπρα, αφού όπως τόνισε, οι μεγάλοι οφειλέτες, οι «επενδυτές» και οι κουβαλητές της ανάπτυξης, έχουν τη δυνατότητα, με βάση τη νομοθεσία και τις πολιτικές που ασκούν οι έως τώρα κυβερνήσεις, όχι μόνο να φοροαπαλλάσσονται σκανδαλωδώς, αλλά παίρνουν και δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες διαγράφονται τα χρέη τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε σύνολο οφειλών 120 εκατομμυρίων ευρώ, τα 56 εκατομμύρια τα χρωστάνε 204 επιχειρηματίες. Ο Δήμος έχει προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Από τις δεσμεύσεις των λογαριασμών, τα αποτελέσματα πλην μεμονωμένων περιπτώσεων ήταν πενιχρά έως αμελητέα στο σύνολο. Την ίδια στιγμή, που νομίμως φοροδιαφεύγουν μεγαλοεπιχειρηματίες ο πατραϊκός λαός κινδυνεύει να χάσει το βιός του για οφειλές 500 και 1.000 ευρώ.

Για αυτό λοιπόν και επειδή για τους κομμουνιστές τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα, να μια ουσιαστική πρόταση η οποία τώρα είναι στα χέρια των λεγόμενων αριστερών που κυβερνούν.. Τι θα πράξουν; Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, θα πράξουν αυτό που τον έχουν συνηθίσει… δηλαδή θα τον ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ! Για το καλό του…