Ελάτε να μιλήσουμε για το δίκαιο

Ελάτε να μιλήσουμε για το δίκαιο και το σωστό σε ένα σύστημα άδικο. Ελάτε να μιλήσουμε για τυχερούς εργαζόμενους, για άτυχους εργαζόμενους, για άνεργους, για λήπτες ΕΕΕ, για τη μεσαία και τη χαμηλή τάξη.

Ελάτε για άλλη μια φορά να σκοτωθούμε μεταξύ μας, ελάτε να γίνουμε το εύκολο θύμα της άρχουσας τάξης, να μονομαχήσουμε για το ποιος είναι πιο αδικημένος, για το ποιος πληρώνει την κρίση. Ελάτε να μπούμε στην αρένα να δώσουμε τον αγώνα μέχρι τελικής πτώσης, με θεατές τους λίγους που με μαεστρία στήνουν την παράσταση.

Κάθε φορά που προκύπτουν εργασιακά θέματα ξεκινάει και μια διαμάχη μέσα στην κοινωνία. Φταίνε οι κτίστες που απεργούν γιατί πλήττουν την οικονομία, φταίει ο ξενοδοχοϋπάλληλος που απειλεί με απεργίες μέσα στο καλοκαίρι και πλήττει τον τουρισμό, που δεν απεργεί όταν τα ξενοδοχεία θα είναι κλειστά.

Φταίει ο δάσκαλος και ο καθηγητής που κάθεται 3 μήνες και θέλει και άλλα.

Φταίει ο υπάλληλος του δήμου που απεργεί και γεμίσαμε σκουπίδια. Φταίνε οι υπαλλήλοι της ΑΗΚ που απειλούν με μέτρα.

Δεν νοιάζουν κανέναν οι λόγοι μια απεργίας. Το μόνο που μας νοιάζει είναι οι επιπτώσεις στη μίζερη καθημερινότητα μας. Οι πιο ψαγμένοι ανησυχούν και για την οικονομία του τόπου, τους δείκτες του τουρισμού, της οικοδομικής βιομηχανίας κ.τ.λ. Μιας ελεύθερης οικονομίας όμως, που οι δείκτες της δεν έχουν στόχο την ίση κατανομή του πλούτου, αλλά την περαιτέρω συσσώρευση υπερκερδών στα χέρια των λίγων.

Ένας φαύλος κύκλος με όλους να έχουν δίκαιο! Ο κάθε ένας από τη δική του οπτική γωνία, έχει ναι δίκαιο. Στο μόνο που έχουμε όλοι άδικο είναι πως δεχόμαστε να μπούμε στην αρένα, να παλεύουμε μεταξύ μας αφήνοντας στον εξώστη τους εκμεταλλευτές μας να παρακολουθούν.

Όλοι αφήνουν έξω από το αλληλοφάγωμα την ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ, την Κυβέρνηση, τις τράπεζες. Κανείς δεν τολμά να θέσει θέμα οικονομικού μοντέλου. Κανένας δεν επιμορφώνει πραγματικά τον εργαζόμενο. Ναι φίλε μου, δεν φταίει κανένας εργαζόμενος για την οικονομική κρίση. Κανένας εργαζόμενος δεν σε φτωχοποιεί, φτώχια δημιουργούν οι εντολοδόχοι του συστήματος, ενός συστήματος που όσο το υπηρετούμε πιστά, όσο δεν το πολεμούμε, γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί.

Υιοθετήσαμε πειθήνια τη βασική αρχή του καπιταλισμού. Εκμετάλλευση σε κάθε επίπεδο! Η σύγκρουση στην ουσία γίνεται για το ποιον εκμεταλλεύεται πιο πολύ το σύστημα.