Στις 7 Ιουλίου ο γνήσιος Έλληνας αριστερός μια επιλογή έχει – ΚΚΕ

Στην Ελλάδα, για την οποία υπερηφανεύεται ο Τσίπρας ότι την έβαλε πίσω στο δρόμο της ανάπτυξης, ζουν 3.35 εκατομμύρια άνθρωποι – το 31,8% του πληθυσμού – που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή). Ο αριθμός αυτός παραμένει αισθητά ψηλότερος από τα προ κρίσης επίπεδα και τοποθετεί την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2009 το ποσοστό του πληθυσμού που κινδύνευε ήταν 27,6%, ενώ για το 2018 μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία είχαν χειρότερο ποσοστό από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 18.5% του πληθυσμού κινδυνεύει να βιώσει φτώχεια ακόμα και μετά την καταβολή επιδομάτων, γεγονός που αντανακλά την ανεπάρκεια του κράτους πρόνοιας, ενώ στο 16.7% μετρήθηκε το μερίδιο των πολιτών που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο υλικής στέρησης. Η δε παιδική φτώχεια αγγίζει το 22.7%. Οι άνεργοι είναι η πιο ευάλωτη κατηγορία, αφού 4 στους 10 κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν φτώχεια.

Ανάλογη απειλή ωστόσο βιώνει και το 11% των εργαζόμενων.

Κρίσιμος παράγοντας είναι το είδος της σύμβασης εργασίας: Ανάμεσα στους πλήρως απασχολούμενους το επαπειλούμενο τμήμα ανέρχεται στο 9.5% όμως για τους μερικώς απασχολούμενους το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο και αγγίζει το 25%. Τα στοιχεία καταδεικνύουν επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των ηλικιωμένων εξαρτάται από τις ασφαλιστικές καταβολές, καθώς 9 στους 10 πολίτες άνω των 65 ετών διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας εάν αφαιρεθεί η πληρωμή των συντάξεων. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα στην Ελλάδα και όχι αυτή που παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Εκλέγηκε με ένα σωρό ψέματα. Υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι θα έσκιζε τα μνημόνια και ότι με τον ίδιο στο πηδάλιο της χώρας, θα ερχόντουσαν καλύτερες μέρες! Ως γνήσιος σοσιαλδημοκράτης, τυλίχθηκε το μανδύα του αριστερού και ξεγέλασε τους πάντες! Συνέχισε να υπηρετεί το κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και κυρίως συνέχισε να υπηρετεί το ΝΑΤΟ (η Ελλάδα βρίσκεται 2η στις στρατιωτικές δαπάνες)!

Με τη δράση και τις πολιτικές του αποφάσεις ο Τσίπρας οδήγησε τον ελληνικό λαό σε χειρότερα μονοπάτια από αυτά που τον οδήγησαν οι προηγούμενοι. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ποτέ δεν ξεγελάστηκαν και ποτέ δεν πίστεψαν τους δήθεν αριστερούς παλλικαρισμούς του Τσίπρα, γιατί ήξεραν ότι ήταν κούφια λόγια. Υπάρχουν και αυτοί που πάντα κάνουν πράξη αυτά που λένε. Υπάρχουν και αυτοί που στέκονται απέναντι σε κάθε απόφαση που πλήττει την εργατική τάξη και βρίσκονται στους δρόμους μπροστάρηδες στον αγώνα. Υπάρχουν και αυτοί που είναι γνήσιοι κομμουνιστές. Και είναι το Κ.Κ.Ε.

Η Έρη Ρίτσου, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό DNews 24/7» την Πέμπτη 27 Ιούνη, δήλωσε τα εξής: «Το ΚΚΕ δεν λέει ψήφισέ με για να σε σώσω. Το ΚΚΕ λέει αγωνίσου, οργανώσου, δούλεψε, πάλεψε για τα δικαιώματά σου. Κανένας δεν πρόκειται να σε σώσει εάν εσύ ο ίδιος δεν κινηθείς για να βρεις λύση στα προβλήματα που σε απασχολούν».