Στο βουνό του πόνου

Ο πύραυλος που προσγειώθηκε πρόσφατα στον Πενταδάκτυλο, στο βουνό της ψυχής μας, ήταν ρωσικός και εκτοξεύτηκε από το συριακό στρατό. Εξαρτάται πως θα προσεγγίσει κανείς την είδηση. Μασημένη ή αμάσητη.

Για παράδειγμα, τι διάολο συμβαίνει στη Συρία τώρα: Το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται στην Συρία και η Συρία απαντά με την αντιαεροπορία της. Γιατί επιτίθεται το Ισραήλ; Γιατί στόχος του είναι να ελέγξει Συρία, Λίβανο και Ιράν. Να θυμόμαστε πάντα ότι ήδη κατέχει εδάφη τόσο της Συρίας, όσο και του Λιβάνου.

Εγώ λέω ότι ο πύραυλος είναι ισραηλιτικής και αμερικανικής προέλευσης. Αυτές οι δύο χώρες έχουν ως επίσημη πολιτική την αναδιάταξη της Μέσης Ανατολής. Είναι οι κυβερνήσεις αυτών των δύο χωρών που ξεκινούν τις συρράξεις για την αλλαγή του χάρτη της περιοχής. Να θυμάστε ακόμα ότι όσο αποδυναμώνεται η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, άλλο τόσο ενδυναμώνεται το παραστρατιωτικό ισλαμιστικό κίνημα της περιοχής. Μη ξεχνάμε ότι Ρώσοι, Κούρδοι και Σύριοι έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη κατά του Χαλιφάτου εντός της Συρίας. Να θυμάστε ακόμα ότι η Τουρκία ελέγχει μια μεγάλη περιοχή της Συρίας, την οποία κατέστησε προγεφύρωμα.

Οι πύραυλοι του Ισραήλ, σκότωσαν (την ίδια νύχτα που προσγειώθηκε ο ρωσικός πύραυλος στον Πενταδάκτυλο), τουλάχιστον τρεις πολίτες και ένα βρέφος στην Δαμασκό και στην Χομς της Συρίας. Άφησαν πίσω του άλλους είκοσι τραυματίες. Προφανώς ένας πύραυλος συριακής προέλευσης, εκτροχιάστηκε από την αεράμυνα των Ισραηλινών και προσγειώθηκε στη διπλανή γειτονιά, στην Κύπρο μας, στο βουνό του πόνου, στον Πενταδάκτυλο.

Ας το πάρουμε όλοι χαμπάρι. Το Ισραήλ κατέχει την Παλαιστίνη, μέρος της Συρίας και μέρους του Λιβάνου. Είναι δυνατόν να είναι ο αντικατοχικός μας σύμβουλος; Είναι δυνατόν να τα βάλει με την τουρκική κυβέρνηση, όταν Ισραήλ και Τουρκία είναι παιδιά της ίδιας μάνας, της ίδιας εξωτερικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ;

Κλείνω.

Μια μεγάλη λαϊκή διαδήλωση χρειάζεται να οργανωθεί. Από όλους τους Κύπριους.

Σύνθημα;

Έξω όλοι οι στρατοί-Ανεξάρτητο νησί.