Το 5G

Σε λίγο καιρό θα μπει στη ζωή μας η λεγόμενη πέμπτη γενιά ασύρματης τεχνολογίας. Το γνωστό 5G.

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις που γίνονται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι είναι αρκετοί αυτοί που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις έναντι αυτής της τεχνολογίας. Και επειδή σίγουρα δεν είμαι ειδική επί του θέματος, έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για να μάθω και εγώ τι λένε οι επιστήμονες. Εστίασα σε κάποια στοιχεία του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Διάβασα λοιπόν ότι πολλοί επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξαιρετικά μεγάλες δόσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα δεχθούν οι χρήστες αυτής της τεχνολογίας, αλλά και ο γενικός πληθυσμός. Υπογραμμίζουν μάλιστα τον καρκινογόνο χαρακτήρα αυτών των τεχνολογιών, αλλά και την αποδεδειγμένη συμβολή τους σε πλήθος ασθενειών.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελούν οι τεράστιες και δυνητικά νοσογόνες δόσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που χρειάζεται η τεχνολογία 5G για να λειτουργήσει και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλές συχνότητες (μικροκύματα), που είναι και οι πιο επικίνδυνες και απορροφώνται μαζικά από τα μάτια και τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Πάρα πολλές μελέτες έχουν ενοχοποιήσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για σωρεία ασθενειών, περιλαμβανομένου του καρκίνου. Η τεχνολογία 5G χρησιμοποιεί επίσης ραδιοκύματα πολύ υψηλότερης ενέργειας, που έχουν μικρότερη ακτίνα διάδοσης και επομένως θα χρειάζονται και πολύ πιο πυκνό δίκτυο αναμεταδοτών, ανά περίπου 10 σπίτια, καθιστώντας αναπόφευκτο το «βομβαρδισμό» σχολείων, νοσοκομείων και άλλων εγκαταστάσεων μαζικής χρήσης.

Η ακτινοβολία των 5G συνιστά ένα κοκτέιλ τριών τύπων ακτινοβολιών, από τις οποίες οι πιο επικίνδυνες είναι οι εξαιρετικά υψηλές συχνότητες, που κυμαίνονται από 30 έως 100 GHz, ενώ η αμέσως προηγούμενη τεχνολογία 4G φτάνει τα 66GHz. Ο πληθυσμός δεν είχε ποτέ στην ιστορία υποβληθεί σε τόσο υψηλές συχνότητες και για τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια.

Η πρώην επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Επιδημιολογίας για πρόληψη του καρκίνου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Annie Sasco, δήλωσε: «Πόσους περισσότερους θανάτους χρειαζόμαστε προτού αναληφθεί σοβαρή δράση; Οι αποδείξεις συνεχίζουν να συσσωρεύονται».

Υπάρχουν βέβαια και από την άλλη οι πολυεθνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών που λανσάρουν τη νέα τεχνολογία και υποστηρίζουν ότι είναι ένα αναγκαίο πρώτο βήμα προς αυτό που περιγράφουν ως έναν «θαυμαστό καινούριο κόσμο».

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ έχει πάρει το μέρος των εταιρειών, αυτό σημαίνει πολλά. Δήλωσε μάλιστα ενθουσιασμένος με την προοπτική να γεμίσει όλη η Αμερική αναμεταδότες 5G. Σκεφτείτε τι θα γίνει…

Θα αναφερθώ μόνο σε μια προοπτική την οποία διάβασα! Οι ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να γνωρίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη και θα μπορούν επίσης να τους καθοδηγούν!!!! Και βεβαίως δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα θέματα υγείας, αφού τα λένε οι επιστήμονες!

Συνεχώς εφευρίσκουν πράγματα για να ελέγχουν τη ζωή μας και να μας χειραγωγούν, και οι λαοί αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουν πλέον σοβαρά. Τίποτα δεν είναι αθώο και σίγουρα τίποτα δεν γίνεται για το καλό μας!