«Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας»

Οι Τραπεζικοί Οργανισμοί θα λάβουν 2 δις σε εγγυήσεις για να πωλήσουν καινούρια δάνεια με πρόφαση τη διατήρηση της οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ολιγόμηνη αναστολή των δόσεων που τοκίστηκαν ήδη πολλαπλά, των εκποιήσεων κατοικίας που αδίκως, πλην όμως νομίμως, τις περισσότερες φορές φορτώθηκε μερίδα των μεροκαματιάρηδων . Το αποτέλεσμα είναι η συνέχιση της κερδοφορίας τους με χρήματα του δημοσίου, του φορολογούμενου.

Το κράτος, η κυβέρνηση, οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν ανεργία. Μάλλον προετοιμάζει το έδαφος για μια ήπια σε αντιδράσεις εκτεταμένη ανεργία, περαιτέρω ελαστικοποίηση και υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, χωρίς, προσωρινά, δόσεις ανέργων. Το αντάλλαγμα, τυράκι για να πιαστεί σαν ποντίκι ο λαός στη φάκα. Ο λαός που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι τόσο αδύναμος να αντιδράσει, όσο και η οικονομική του θέση.

Την ίδια στιγμή το κράτος θυσιάζει τους εργαζόμενους του στον τομέα της υγείας. Με βάση δικές τους καταγγελίες που έχουν επιβεβαιωθεί, δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση της επιδημίας που μαστίζει και την Κύπρο. Το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει στην Ισπανία, στην Ιταλία, όπου οι εργαζόμενοι στην Υγεία επινοούν πρακτικούς τρόπους προστασίας τους αντιμετωπίζοντας το άσπλαχνο σφιχταγκάλιασμα του κράτους λιτότητα. Το κράτους που έσωσε τις τράπεζες αλλά δεν διαθέτει τις απαραίτητες κλίνες, ιατρικό προσωπικό, εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει καταστροφές όπως αυτή που ζούμε.

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που εγγυήθηκε με 70 περίπου εκατομμύρια την είσοδο ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών στο ΓΕΣΥ. Είναι η ίδια αυτή πολιτική που δεν μπορεί να ελέγξει δωρεάν και προληπτικά την υγεία του λαού και τον παραπέμπει τώρα να πληρώσει στον ιδιωτικό τομέα για τεστ κορωναϊού. Αυτή είναι η δημόσια υγεία, τόσο μετριέται ο άνθρωπος.

Αν πάψουν να υποκρίνονται θα φανεί η αδυναμία τους. Θα είναι πιο ορατό ότι χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και τότε αναμένονται σοβαρές λαϊκές αντιστάσεις. Γι αυτό, έχει τεράστια σημασία να ερμηνεύονται και να αποκαλύπτονται τα σχέδια τους, χρησιμοποιώντας ταξικό κριτήριο. Γιατί ταξικές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζουν.