Μένουμε σε εγρήγορση

Εδώ στη Neaskepsi μένουμε σε εγρήγορση.

Ο Υπουργός των Οικονομικών ξεκίνησε ήδη την επόμενη μέρα. Δηλώνει σε συνεντεύξεις του εδώ και κει -και ενώ ο φόβος καλλιεργείται με εντεινόμενους ρυθμούς- πως η οικονομία θα παρουσιάσει ύφεση μέχρι και 10%. Παρομοιάζει την επόμενη μέρα με τη μέρα λήξης ενός καταστροφικού πολέμου.

Και ρωτούμε: Θα καταστραφούν τα μέσα παραγωγής; Θα χαθούν εργοστάσια, δρόμοι, λιμάνια, πανεπιστήμια, νοσοκομεία κλπ από βομβαρδισμό;

Η κοινωνία θα είναι εδώ και θα μετρήσει τα θύματα από μια πανδημία που σκότωσε τη πίστη πως η τεχνολογία και η επιστήμη στα χέρια των καπιταλιστών μπορεί να προστατεύσει τον άνθρωπο.

Θα μετρήσει τα θύματα από νοσούντες που δεν βρήκαν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη στην εποχή της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι θα είναι εδώ έτοιμοι να δουλέψουν για την παραγωγή των αγαθών που χρειάζονται.

Εκείνο που πρέπει να γίνει συνείδηση στο καθένα είναι πως η λεγόμενη ανάκαμψη τους αναφέρεται σε ρυθμούς κερδοσκοπίας και συσσώρευσης.

Αυτό που η κοινωνία χρειάζεται σήμερα και θα πρέπει να απαιτήσει αύριο, είναι μια οικονομία που θα προσφέρει στο λαό και όχι ένα λαό που θα ζει και θα πεθαίνει για την οικονομία του ανταγωνισμού και της συσσώρευσης.