Περί απεραντοσύνης…

Προειδοποίηση: Το κείμενο που ακολουθεί δεν συνίσταται να διαβαστεί από θεούσους ή/και θεούσες. Υπάρχει η πιθανότητα να τους φέρει σε κατάσταση νευρικού κλονισμού.

Το Τρίτο Μάτι

Ο Πικρός με την επιστροφή του από το εξωτερικό προσγειώθηκε ανώμαλα. Ενώ οδηγούσε μπροστά από μια εκκλησία, η κυρία που ερχόταν από απέναντι με το παιδί της συνοδηγό, κρατώντας με το ένα χέρι το κινητό, ξαφνικά αφήνει το τιμόνι και αρχίζει να σταυροκοπιέται ασταμάτητα. Το μοιραίο αποφεύχθηκε στο τσακ κι’αυτό ήταν θέλημα Θεού όπως αποδείχθηκε.

Ομολογώ ότι με αυτά που βλέπω, ακούω και διαβάζω σκέφτομαι να μεταναστεύσω μόνιμα στο εξωτερικό.

Ενώ η πανδημία κορωνοϊού τρέχει, αριθμός επιστημόνων, ανάμεσα τους και ειδικοί στις λοιμώξεις, αποφασίζει ξαφνικά, προφανώς μετά από θεία φώτιση, να κυκλοφορήσει επιστολή με την οποία ζητούν άμεσο άνοιγμα εκκλησιών. Ταυτόχρονα απορρίπτουν με βεβαιότητα την πιθανότητα μετάδοσης μέσω της θείας κοινωνίας ισχυριζόμενοι ότι δεν έχει αποδειχθεί μετάδοση τα τελευταία 2000 χρόνια!!!!

Ο Πικρός δεν είναι επιστήμονας, αλλά γνωρίζει ότι οι βάσεις της αντισηψίας τέθηκαν από τον Semmelweiss το 1856 και οι επιστήμονες άρχισαν να ανακαλύπτουν τους ιούς το 1890. Τώρα πως οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν μεταδόθηκε ιός τη στιγμή που η ανθρωπότητα δεν ήξερε καν τι είναι ιός, μένει να το απαντήσουν. Την ίδια ώρα ζητούν μελέτες που να αποδεικνύουν μετάδοση από τους επικριτές τους και όταν τους παρουσιαστούν, τις αμφισβητούν. Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά Αυτοί που τελούν σε πλήρη σύγχυση είναι αυτοί που προσπαθούν να παντρέψουν την επιστήμη με τη θρησκεία. Όταν ένας ειδικός στις λοιμώξεις αποκλείει την πιθανότητα μετάδοσης αυτοαναιρείται και αυτογελειοποιείται κατά την άποψη μου.. Φανταστείτε ότι παίρνετε το παιδί σας σε παιδίατρο-λοιμωξιολόγο, τον ρωτάτε «να κοινωνήσω το παιδί;» και σας απαντά «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Δεν ξέρω τι θα κάνατε εσείς, εγώ πάντως θα άλλαζα παιδίατρο.

Ταυτόχρονα γεννώνται και άλλα ερωτήματα. Τώρα που θα ανοίξουν οι εκκλησίες οι πιστοί θα φιλάνε το χέρι του ιερέα; Θα προσκυνάνε εικόνες, σταυρούς και κόκκαλα Αγίων; Οι πιο ειλικρινείς κυρίως με τον εαυτό τους είναι αυτοί που λένε ότι είναι «θέμα πίστης», είτε πιστεύεις, είτε δεν πιστεύεις. Αν κάποιος έρθει σε επαφή με τον ιό και δεν νοσήσει τον προστάτεψε ο Θεός. Αν πάλι νοσήσει και αναρρώσει πλήρως, τον βοήθησε ο Θεός λόγω της βαθιάς του πίστης. Αν πεθάνει αποφάσισε ο Θεός να τον πάρει κοντά του. Ότι θέλει ο Θεός…

Και ξαφνικά τα ΜΜΕ πλημμύρισαν από το λόχο των ηλιθίων, όπως πολύ πετυχημένα τους χαρακτήρισε ο Ουμπέρτο Έκο. Άνθρωποι νέοι, μεσήλικες με όλων των ειδών τα διπλώματα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για τα οποία περηφανεύονται, γράφουν και λένε τέτοιες ασυναρτησίες που σε κάνουν να διερωτάσαι…

Κάποια φωτισμένα μυαλά είδαν άθεους-κομμουνιστές να προσπαθούν να πλήξουν την ορθόδοξη πίστη και διδασκαλία, η οποία κατέχει την απόλυτη αλήθεια, για να μην ξεχνιόμαστε Άλλα εξίσου φωτισμένα μυαλά είδαν τον ίδιο το Θεό πίσω από την πανδημία για να δοκιμάσει την πίστη τους. Τι και αν πέθαναν χιλιάδες; Θέλημα Θεού! Ενώ άλλοι το θεωρούν έργο του σατανά. Άλλοι ποστάρουν φωτογραφίες γερόντων-ασκητών που ζουν σε σπηλιές και τρέφονται με ακρίδες ή ποστάρουν τις ασυναρτησίες του Άγιου Παΐσιου, εκφράζοντας το θαυμασμό τους… Κάποιοι άλλοι λένε ότι η επιστήμη έχει όρια, ενώ η θρησκεία όχι επειδή είναι απέραντη.

Εδώ θα δανειστώ τα λόγια του Αλβέρτου Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο δεν είμαι απολύτως σίγουρος…».