Καταδικαστέα η προκλητική παράνομη επίσκεψη Ερντογάν

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και επαναλαμβάνει τη στήριξή του στον αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στον αγώνα τους για μια Κύπρο επανενωμένη, απαλλαγμένη από κάθε είδους εγγυήσεις και προστάτες, ειρηνική και αποστρατικοποιημένη.

Η ανακοίνωση του ΠΣΕ αναφέρει:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει την προκλητική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην, εδώ και 46 χρόνια κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό, Κύπρο, στις 15 Νοέμβρη 2020.

Η επίσκεψη αυτή στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου είναι προκλητική γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με οποιαδήποτε προσπάθεια στα πλαίσια του ΟΗΕ για την εύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό πρόβλημα.

Η επίσκεψη αυτή γενικά και η ορολογία “πικνίκ”, όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν υπερβαίνει κάθε όριο διεθνούς νομιμότητας και εντάσσεται  στα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Αναδεικνύεται ακόμα μια φορά η πολιτική των κανονιοφόρων, όπως γίνεται εδώ και χρόνια με την υπόδειξη και καθοδήγηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ.

Η κίνηση του Ερντογάν να συμμετάσχει στους “εορτασμούς” για την 37η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους με μια σειρά από υπουργούς της κυβέρνησης του και επενδυτές από την Τουρκία αποτελεί άλλη μια εισβολή και κατοχή ακόμα ενός μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εδώ και αρκετές μέρες οι Τουρκοκύπριοι φιλειρηνιστές και υποστηρικτές μιας δίκαιης λύσης και επανένωσης της Κύπρου είναι στους δρόμους καταδικάζοντας την πολιτική του Ερντογάν και του “νεοεκλεγέντος” ανδρείκελου της Άγκυρας Τατάρ, φωνάζοντας “κάτω τα χέρια από την Κύπρο”».

Οι εμπρηστικές δε δηλώσεις Ερντογάν για λύση δύο κρατών, που έχουν προηγηθεί και οι εξαγγελίες του για τα Βαρώσια συνιστούν ακόμα μία περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Το ΠΣΕ στηρίζει και υποστηρίζει τις φιλειρηνικές δυνάμεις, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στον αγώνα τους για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, για μια Κύπρο επανενωμένη, απαλλαγμένη από κάθε είδους εγγυήσεις και προστάτες, μια Κύπρο ειρηνική και αποστρατικοποιημένη.

Το ΠΣΕ είναι πάντα στο πλευρό του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης και του Κυπριακού λαού στο αγώνα του για την απαλλαγή της Κύπρου από τον τούρκικο κατοχικό στρατό και όλα τα ξένα στρατεύματα.».

Από το 902.gr