Νέα περίοδος Κυπριακού

Μπαίνουμε σιγά σιγά στην «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» της έναρξης της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Δεν μας συγκινούν τα κουτσομπολιά, ούτε αν ζητήθηκε η παύση του Κοτζιά τότε.
Μας νοιάζει αν «λέμε άλλα και εννοούμε άλλα», αλλά και μας συγκινεί και μας ενδιαφέρει ο τόπος και το μέλλον των νέων γενεών. Θέλουμε επίλυση του Κυπριακού, επειδή μόνο μέσω μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης θα μπορέσει ο τόπος να προχωρήσει στο μέλλον.
Καλό θα ήταν θεωρoύμε, πριν να ζεσταθεί περισσότερο η ατμόσφαιρα, να ζητήσουμε από όλους να μας πουν ξεκάθαρα αν συμφωνούν με τις εξής βασικές παραμέτρους της λύσης:
1. Λύση που θα επανενώνει το τόπο, το λαό, την οικονομία και τους θεσμούς του κράτους, χωρίς εθνοτικούς και γεωγραφικούς διαχωρισμούς.
2. Άμεση και χωρίς χρονοδιαγράμματα αποχώρηση των Τουρκικών και Ελλαδικών στρατευμάτων. (Το νέο κράτος να διασφαλιστεί πως θα μπορεί να συζητήσει για κατάργηση και των Βρετανικών Βάσεων)
3. Κράτος ανεξάρτητο χωρίς εγγυήσεις από ξένες χώρες.
4. Εγγύηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εφαρμογή της λύσης, αφού εγκριθεί σε δημοψηφίσματα.
Σεβαστές οι ευαισθησίες και ιδιαιτερότητες του καθενός, αλλά η λύση αφορά όλους και κυρίως τα παιδιά μας, γι αυτό ας είμαστε σοβαροί και ξεκάθαροι, για το τι θέλουμε και το εννοούμε.