Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι κινητοποιήσεις

Η «Νέα Σκέψη» εκτιμά πως οι παρούσες αυθόρμητες αντιδράσεις και διαδηλώσεις του λαού, είναι απόλυτα δικαιολογημένες και συνιστούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε στη συνέχεια να αμφισβητηθούν οι αντιλαϊκοί μονόδρομοι που επιβλήθηκαν στο λαό.
Οι αντιδράσεις του λαού διαδραματίζονται μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ με άμεσο εκφραστή την παρούσα κυβέρνηση και συνεργούς όσους δεν προτάσσουν άλλο δρόμο πέραν της ομηρείας του λαού στο κεφαλαιοκρατικό πλαίσιο, με φανερές πλέον τις επιπτώσεις σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί μεγάλο μέρος του λαού σε φτωχοποίηση και ακόμη μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, σε συνθήκες ανασφάλειας.
Η κινητοποίηση μέρους της κοινωνίας ενάντια στα φανερά συμπτώματα διαφθοράς του συστήματος και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική καταστολής, έχει ταξικό περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να αναδειχθεί στη συνέχεια και να οδηγήσει στην απαραίτητη οργάνωση των εργαζομένων, με στόχο την ουσιαστική απαλλαγή από το εκμεταλλευτικό και ανελεύθερο καθεστώς.
Καλούμε το κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τους νέους και τις νέες, να δώσουν το παρών τους, με αγωνιστικότητα και επίγνωση πως οι μέρες που ακολουθούν πρέπει να είναι μέρες οργάνωσης και αγώνα, μακριά από ψευδαισθήσεις.