Οι σχολές ανοίγουν μόνο για τα ΜΑΤ…

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στην ελληνική βουλή σήμερα:

«..Επικαιρότητα είναι και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή, άλλοι που δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Επικαιρότητα είναι και τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει στα όρια της επιβίωσης μικρομεσαίους επιχειρηματίες στο χώρο του εμπορίου, της εστίασης, αλλού. Και να σας πω: Σήμερα είχα μια προγραμματισμένη συνάντηση, τηλεδιάσκεψη, με εκπροσώπους πολλών εμπορικών συλλόγων του Δυτικού Τομέα της Αθήνας -όπου και εκλέγομαι- για να συζητήσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος αυτός ο κόσμος. Και αναβλήθηκε, την αναβάλαμε για να βρεθούμε στη σημερινή συζήτηση, που αναδύει όλη τη σαπίλα αυτού του συστήματος, ενώ έπρεπε τα προβλήματά τους να συζητάμε.

Επικαιρότητα είναι και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού στην οποία έχετε δώσει τα ρέστα σας. Το είδαν οι φοιτητές στο ΑΠΘ, το είδαμε και ‘μεις και όλη η Ελλάδα. Αυτό εννοούσατε όταν, εδώ στη Βουλή, λέγατε πως στα πανεπιστήμια δεν μπαίνει η αστυνομία αλλά η δημοκρατία; Αποκαλύφτηκε ότι ο πραγματικός στόχος του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη δεν ήταν η δήθεν ”εγκληματικότητα” στα πανεπιστήμια, αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιδρούν, αντιστέκονται στην πολιτική σας. Οι σχολές ανοίγουν μόνο για τα ΜΑΤ. Η κυβέρνηση κρατάει κλειστές τις σχολές για τις σπουδές, για την έρευνα, για όλα όσα είναι αναγκαία για την αυριανή γενιά επιστημόνων. Κάνετε μία επίδειξη δύναμης, κρατικού αυταρχισμού….».