Παιχνίδι εξουσίας η ασφάλεια και η ζωή του λαού

Το συρματόπλεγμα που η κυβέρνηση έστησε κατά μήκος της πράσινης γραμμής, δεν είναι για να ελέγξει καλύτερα την είσοδο ξένων και μεταναστών από τα κατεχόμενα. Είναι για να πει στον κόσμο ενόψει εκλογών ότι για την οικονομική ανέχεια, ανεργία, τις μίζες της διαφθοράς, τον παρασιτισμό του συστήματος φταίνε οι παράνομοι μετανάστες τους οποίους διοχετεύει η Τουρκία. Για να απευθυνθεί στα κατώτερα ένστικτα της επιβίωσης μιας μεγάλης μερίδας πληθυσμού που υποφέρει. Για να χαϊδέψει τα «ακροδεξιά αυτιά» των παροικούντων πιο δεξιά από ΔΗΣΥ-κυβέρνηση. Εκτρέφει όμως τα αυγά του φιδιού ξανά και ξανά. Δεν πρόκειται για τη δικαιολογημένη προστασία της ασφάλειας των Κυπρίων, αλλά για ένα επικίνδυνο παιχνίδι προαγωγής του αισθήματος ανασφάλειας που σειρά κυβερνήσεων έπαιξαν, σε Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και στην Τουρκία του Ερντογάν που χρησιμοποιούν τα κύματα μεταναστών ανάλογα με τα συμφέροντα τους.

Μα ο άνεργος γνωρίζει ότι αν δεν βρίσκει εργασία σύμφωνα με τα προσόντα του τα αίτια είναι αλλού. Τα μονοπώλια που κλείνουν τον μικρομεσαίο στο όνομα του δήθεν ελεύθερου ανταγωνισμού, χρησιμοποιούν ξένο και ντόπιο για να μειώνουν τις απολαβές και να αυξάνουν το υπερκέρδος των λίγων, ενώ επικρέμεται η μόνιμη απειλή απόλυσης λόγω της στρατιάς ανέργων.

Η απάνθρωπη πολιτική λιτότητας για να διασωθούν με λεφτά του λαού οι τράπεζες, οι κατασχέσεις κατοικιών, η διαιώνιση μισθών στα όρια μεταξύ ζωής και επιβίωσης, η αποδυνάμωση της δημόσιας υγείας, η εργαλειοποίηση της πανδημίας στα μέτρα της κερδοφορίας των ολιγοπωλίων δεν παραγράφονται επειδή εσείς μεταθέτεται τα αίτια αλλού.

Όλες αυτές οι εμπειρίες μας διδάσκουν ότι η ασφάλεια μας, η ζωή της εργατικής τάξης είναι για σας ένα παιχνίδι εξουσίας.