Η κοινή λογική και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα θύματα της πανδημίας

Η εμφάνιση της πανδημίας ήταν ένα απρόβλεπτο και αναπάντεχο γεγονός το οποίο μας έπιασε όλους απροετοίμαστους. Ενάμιση χρόνο μετά μπορούν να εξαχθούν αρκετά συμπεράσματα.

Ο άνθρωπος μπορεί υπό ορισμένες περιστάσεις να καταστεί ανίσχυρος απέναντι στη φύση.

Η επιστήμη και η τεχνολογία όταν τεθούν στην υπηρεσία του ανθρώπου μπορούν να αποτρέψουν καταστροφές, όπως αυτή που ζούμε με πιο τρανταχτό παράδειγμα την ανάπτυξη των εμβολίων.

Η ευκολία και η ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία κριτικής σκέψης, μπορεί να καταστήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έρμαιο σε fake news, σε ότι πιο ηλίθιο μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους. Θεωρίες συνομωσίας, 5G, microchips, άγιοι πατέρες που πρόβλεψαν όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο καπιταλισμός ανέδειξε για ακόμα μια φορά τα προσόντα του. Τόσο το κόστος της πανδημίας, όσο και τα μέτρα που λήφθηκαν είχαν και έχουν έντονο ταξικό χαρακτήρα. Μέσα από το θάνατο και την καταστροφή που έπληξε κυρίως τους φτωχούς, αρκετοί είδαν τις περιουσίες τους να μεγεθύνονται σε ασύλληπτο βαθμό. Το παράδειγμα των φαρμακοβιομηχανιών είναι χαρακτηριστικότατο. Όταν ο θάνατος παράγει κέρδος…Αυτή είναι η πεμπτουσία του καπιταλισμού…

Οι επιστήμονες πρέπει να βασίζουν τις εισηγήσεις τους σε επιστημονικά κριτήρια προβλέποντας και τις ευρύτερες προεκτάσεις των αποφάσεων τους, να μην καταντούν υποχείρια των πολιτικών και να παραιτούνται όταν διαφωνούν με παράλογες αποφάσεις, αλλιώς η απαξίωση από τον κόσμο θα είναι αμείλικτη.

Οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο με πρόσχημα την πανδημία, σύμμαχο τα ευτελή μέσα μαζικής εξαπάτησης μέσω της καλλιέργειας του φόβου, κατάφεραν να περάσουν τα πιο αντιδραστικά μέτρα, κατά παράβαση ακόμα και αυτού του αστικού συντάγματος, χωρίς καμία αντίδραση από κανένα οργανωμένο σύνολο. Μέτρα παράλογα χωρίς καμία επιστημονική βάση που αν δεν ήταν τραγικά θα προκαλούσαν ατελείωτο γέλιο. Η απαγόρευση του λικνίσματος θα μείνει στην ιστορία, όπως και η απόφαση να είναι όλα ανοικτά εκτός από τα γυμνάσια, γιατί είναι χώρος υπερμετάδοσης σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα… Η απαγόρευση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ήταν πολύ βολική, όπως και η μονοπώληση της συζήτησης για την πανδημία και όχι των τεραστίων σκανδάλων (π.χ. διαβατήρια) που μαστίζουν την κυπριακή κοινωνία.

Φθάσαμε στο σημείο να ζητείται αρνητικό rapid test για να μπορεί να εργαστεί κάποιος, για να πάει ένα παιδί σχολείο ή να επισκεφθεί παιδίατρο (!!!), όταν γνωρίζουμε ότι εκφράζουν απλώς το αποτέλεσμα της στιγμής, περίπου 6% είναι ψευδώς θετικά και πολύ περισσότερα ψευδώς αρνητικά ιδίως σε ασυμπτωματικά άτομα!!! Συνεχίζουν να δίνονται εκατομμύρια σε εταιρείες που στήθηκαν σε ένα βράδυ για ένα πρόγραμμα, που όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα έχει αποτύχει παταγωδώς, λεφτά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην υγεία και στην παιδεία.

Εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, μας πλασάρουν το coronapass, ένα τεράστιο επίτευγμα για τον κ. Υπουργό και τους επιστήμονες που τον περιβάλλουν. Έτσι όποιος δεν το κατέχει, ενώ αγοράζει σώβρακα θα κινδυνεύει με μεγάλο πρόστιμο, ίσως και με σύλληψη (αυτό δεν μας το έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη), αν αρνηθεί να το επιδείξει. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Ο μεγάλος αδελφός είναι παρών. Σήμερα coronapass, αύριο πάσο υπάκουου παιδιού ή καλού πολίτη….

Η απουσία κριτικής σκέψης και αντίδρασης από τους πολίτες αυτού του τόπου είναι πραγματικά καταθλιπτική…