Πολιτική με τον τρόμο και το χάδι…

Είναι εντυπωσιακό πως μεθόδευσαν την ιδιωτικοποίηση του συνεργατισμού, πως ευτελίζουν και ξεφτιλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Ο τρόπος που την εμπορεύονται και πως σαν λαός παρακολουθούμε σαν ουδέτεροι παρατηρητές. Λες και τα πράγματα εξελίσσονται σε ένα άλλο σύμπαν και δεν επηρεάζουν την ζωή μας με κανέναν τρόπο. Ετούτες οι βρώμικες διαδικασίες νομίζω πως αποδεικνύουν πως κάθε φορά στις εκλογές ψηφίζουμε το πόσο θα εγκληματήσουν σε βάρος μας… Μας έγινε συνείδηση λειτουργίας.  Αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις χειραγώγησης του λαού αποσκοπούν στο να τον καταστήσουν έρμαιο και άβουλο σε κάτι που όπως το εμφανίζουν είναι αναγκαίο και αναπόφευκτο.

Η πολιτική τους στηρίζεται στον τρόμο και το χάδι. Θα χάσεις τις οικονομίες σου… Όχι δεν θα τις χάσεις, αρκεί να δεχτείς να ξεπουληθεί ο συνεργατισμός. Ένα πλασματικό δίλημμα από τους ίδιους που έφεραν ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο τα πράγματα σε τέτοια θέση. Με όλα αυτά διαπιστώνει κάποιος και τον λόγο που ο λαός άσχετα με τις πολιτικές του επιλογές στην αστική διακυβέρνηση, βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση.

Απουσιάζει η ουσιαστική οργανωμένη αντίδραση που θα εκφράζει τα πραγματικά του συμφέροντα και δεν είναι τυχαίο.

Αυτό που φοβούνται είναι η ταξική οργανωμένη πάλη του λαού η οποία με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της μέσα στην κοινωνία θα λειτουργεί σαν ανάχωμα στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει τις ζωές μας μέχρι και το σημείο εκείνο που ένα ώριμο και έμπειρο από κάθε άποψη λαϊκό κίνημα θα μπορεί μέσα από την εξουσία του να καθορίζει την τύχη του.