Κύριε Τσίπρα ξέρεις το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»;

– Κύριε Τσίπρα ξέρεις το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»; Γιατί δεν απαντάς; Δεν το ξέρεις;

– Τι μονολογείς εκεί κυρία μου; Τι θέλεις πάλι από τον Πρωθυπουργό;

– Τίποτα, απλώς επειδή είναι γνωστό ότι εγώ ζω στον δικό μου κόσμο, διερωτήθηκα αν ο κύριος Τσίπρας γνωρίζει αυτό το ποίημα. Ξέρεις, πριν λίγες μέρες το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της δεκαετούς κάθειρξης σε μια 53χρόνη καθαρίστρια, η οποία πλαστογράφησε το πτυχίο της Ε΄ Δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά. Διορίστηκε το 1996 δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ Δημοτικού. Ήθελε να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε αναπηρία 67%.

– Ε, και τι με αυτό; Τον Τσίπρα γιατί τον αναφέρεις;

– Να σου πω! Επειδή δεν τον άκουσα να σχολιάσει κάτι για αυτή την κατάφωρα άδικη απόφαση του δικαστηρίου. Μα, ο κύριος Τσίπρας δεν λέει ότι είναι αριστερός; Η αστική δικαιοσύνη, της πρώτης φοράς «αριστερής κυβέρνησης», εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη! Είναι τόσο δύσκολο ο κύριος Τσίπρας να κάνει μια δήλωση, σαν Πρωθυπουργός που είναι και να κρίνει, έστω πολιτικά αυτή την απόφαση; Τι φοβάται δηλαδή ότι θα γίνει, αν ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη η γυναίκα; Φοβάται ότι θα τον κατακρίνουν γιατί ζητά να αποφυλακιστεί μια γυναίκα που παρανόμησε; Θα σου πω εγώ τι φοβάται! Γνωρίζει ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τη στυγνή πραγματικότητα, γιατί ξέρει ότι είναι η εξαθλίωση του λαού για την οποία και αυτός ευθύνεται, που οδήγησαν αυτή τη γυναίκα στη φυλακή! Φοβάται επειδή ξέρει ότι είναι ένας ΨΕΥΤΗΣ, και σαν τέτοιος που είναι δεν μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με την ΑΛΗΘΕΙΑ.

– Είσαι σοβαρή κυρία μου; Πώς μιλάς έτσι για τον Πρωθυπουργό της χώρας; Και δεν κατάλαβα, του ζητάς να πάει ενάντια σε μια απόφαση δικαστηρίου; Εξάλλου η καθαρίστρια παρανόμησε και πρέπει να πληρώσει για το λάθος της.

– Ξέρεις, αν ο Τσίπρας ήταν γνήσιος αριστερός θα μπορούσε να έλεγε αυτά που είπε το ΚΚΕ. Να σου διαβάσω την ανακοίνωση: «Το κατηγορητήριο, αλλά και η καταδίκη αποτελούν κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας φτωχής γυναίκας, που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό το γεγονός ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν την καθαρίστρια, τη στιγμή που εκκρεμούν άλλες υποθέσεις, μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημίες για το Δημόσιο. Αντιμετωπίζεται ο λαός ως εχθρός και καταρρίπτονται τα όσα υποκριτικά κι αστήρικτα επικαλούνται τα κόμματα του κεφαλαίου -κατά πώς βολεύονται κάθε φορά-περί “ισότητας απέναντι στο νόμο” και “κράτους δικαίου”». Το ΚΚΕ ζητά όπως η γυναίκα αφεθεί ελεύθερη. Μπορώ να σου ζητήσω μια χάρη, γιατί από ότι έχω καταλάβει μάλλον στηρίζεις τον Τσίπρα;

– Τι θες πες μου!

– Μπορείς σε παρακαλώ να πεις στον Πρωθυπουργό σου να κατεβάσει την ταμπέλα του αριστερού; Μπορείς σε παρακαλώ να του πεις ότι πλέον με εκνευρίζει, γιατί καπηλεύεται την αριστερά με την οποία ο ίδιος δεν είχε ποτέ και ούτε θα έχει στο μέλλον καμία σχέση; Στάσου, που πάς, φεύγεις;

Υ.Γ.: Κύριε Τσίπρα, αν έχεις καθαρίστρια στο σπίτι σου μην ξεχάσεις να ελέγξεις αν είναι γνήσια τα διπλώματα της. Εξάλλου για να μπορέσει κάποιος να καθαρίσει τον στάβλο του Αυγεία, πρέπει να έχει τουλάχιστον διδακτορικό!!!