Με ξεπερνά αυτό που γίνεται στη Βρετανία

Αλήθεια με ξεπερνά αυτό που γίνεται στη Βρετανία! Το 2016 τέθηκε στο βρετανικό λαό σε δημοψήφισμα το εξής ερώτημα: «Να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει;». Και ο βρετανικός λαός με ποσοστό 51. 89% (17.410.742 ψήφοι) απάντησε ότι θέλει η χώρα του να αποχωρήσει από την ΕΕ. Το 48.11% (16.141.241ψήφοι) απάντησε ότι δεν θέλει να αποχωρήσει.

Οι λόγοι που αποφάσισαν να αποχωρήσουν φυσικά, δεν ήταν οι λόγοι που θα έπρεπε ένας λαός να θέλει να αποχωρήσει. Μια Ένωση που τσαλαπατά τους λαούς και στρώνει χαλιά στο κεφάλαιο, μια Ένωση ανελεύθερη και αντιδραστική, από μόνη της θα έπρεπε να ωθεί τους λαούς να θέλουν να δραπετεύσουν από αυτή. Αυτά τα ζητήματα δεν μπήκαν ποτέ στη Βρετανία, δεν υπήρξε δυστυχώς δυνατή και οργανωμένη επαναστατική καθοδήγηση που θα έθετε αυτά τα ζητήματα.

Διερωτώμαι όμως, από πότε τίθενται υπό αμφισβήτηση τα αποτελέσματα της όποιας εκλογικής διαδικασίας και μάλιστα μιας διαδικασίας υπό την μορφή δημοψηφίσματος! Και το λέω αυτό γιατί είναι εξωφρενικό, απαράδεκτο και στο τέλος αντιδημοκρατικό αυτό που επιχειρείται να γίνει στη Βρετανία. Το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε τη συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της χώρας με το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Και ενώ η 29η Μαρτίου, είναι η ημέρα εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση από ολοένα και περισσότερες φωνές, στο εσωτερικό της χώρας. Μάλιστα στη φαρέτρα των υποστηρικτών ενός δεύτερου δημοψηφίσματος προστέθηκε και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί μονομερώς να αναστείλει τη διαδικασία του Brexit, χωρίς την έγκριση των άλλων χωρών μελών της ΕΕ.

Αλήθεια τώρα; Από πότε ακυρώνεται η δημοκρατική βούληση ενός λαού, επειδή δεν αρέσει σε κάποιους και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους; Με ποιο δικαίωμα σκέφτεται έστω κάποιος αυτό το πράγμα; Τόση «δημοκρατία» πλέον στους κόλπους της Βρετανίας και της ΕΕ δεν μπορούμε ειλικρινά να την αντέξουμε!!!

Επίσης, οι κυρίαρχοι κύκλοι αυτού του μέρους της αστικής τάξης που θέλει παραμονή στην ΕΕ, επιστρατεύουν τα ΜΜΕ για να σπείρουν το φόβο και τον πανικό στους πολίτες περί άτακτης αποχώρησης, χωρίς δηλαδή συμφωνία, πράγμα που όπως λένε θα είναι καταστροφικό για τους πάντες! Και βλέπεις τον κόσμο να τρέχει να ψωνίσει για να στοιβάξει τρόφιμα και φάρμακα, λες και επίκειται πόλεμος και πρέπει να γεμίσουν τα σπίτια τους με φαγώσιμα και άλλα αναλώσιμα, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν!

Πόση αθλιότητα στην αστική δημοκρατία τέλος πάντων, πόση…