Δια χειρός… Αλέξη

Βρε, βρε τα παιδιά… δεν καθυστέρησαν καθόλου! Ούτε καν για να γιορτάσουν καλέ τη νίκη τους!!! Βεβαίως αναφέρομαι στη Βόρεια Μακεδονία και μαντέψτε σε τι αναφέρομαι… Λίγες ώρες μετά που η Βουλή των Ελλήνων με 153 ψήφους ενέκρινε τη συμφωνία των Πρεσπών, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απέστειλε το κείμενο του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο βορειοατλαντικό οργανισμό, στους 29 μόνιμους αντιπροσώπους των κρατών – μελών της λυκοσυμμαχίας, στις Βρυξέλλες.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πηγές από τη βελγική πρωτεύουσα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κείμενο έχει αποσταλεί στις 29 πρωτεύουσες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ για να ακολουθήσει η κύρωσή του από τα κοινοβούλια τους. Στην ελληνική βουλή αναμένεται, όπως εκτίμησαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών στο CNN Greece, να φτάσει την ερχόμενη εβδομάδα, οπόταν και θα τεθεί ενώπιον της ολομέλειας προς ψήφιση.

Νωρίτερα με δήλωσή του στο Politico, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είχε σχολιάσει πως η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να περιμένει σύντομα την πρόσκληση ένταξης στη συμμαχία, καθώς η Ελλάδα κύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών. «Θα υπογράψουμε το πρωτόκολλο εισδοχής άμεσα», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό θα περάσει συνολικά από 29 κοινοβούλια προς κύρωση, κάτι που απαιτεί χρόνο» συμπλήρωσε φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Μαυροβουνίου που χρειάστηκε συνολικά ένα έτος για να μπει στο ΝΑΤΟ.

Σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με την ΠΓΔΜ, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τα εξής: «Η ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Το πρωτόκολλο θα υπογραφεί από τους 29 Συμμάχους, πιθανότατα στο επίπεδο των πρεσβευτών στην έδρα του ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια έχουν προσκληθεί να παρίστανται κατά την υπογραφή. Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης τα Σκόπια μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ως προσκεκλημένοι. Στη συνέχεια η διαδικασία προσχώρησης μετατίθεται στις πρωτεύουσες των 29 Συμμάχων, όπου το πρωτόκολλο θα επικυρωθεί σύμφωνα με τις εθνικές διαδικασίες. Το χρονοδιάγραμμα αυτής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον χρόνο που απαιτείται για τις εθνικές διαδικασίες επικύρωσης στις πρωτεύουσες των Συμμάχων».

Στα Σκόπια, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλώντας στο εθνικό πρακτορείο ΜΙΑ εκτίμησε πως η χώρα του θα έχει υπογράψει το πρωτόκολλο σε μία με δύο εβδομάδες, αποκτώντας την δική της θέση στο ΝΑΤΟ.

Λοιπόν, καταλάβατε γιατί όλος ο καβγάς για το ονοματολογικό; Ο στόχος τους από την αρχή ήταν να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και δεν μπορούσαν να το πράξουν αν δεν έκλεινε το θέμα του ονόματος! Ήταν διακαής πόθος και των Αμερικανών. Και να που το κατάφεραν, αφού είχαν στο πλάι τους τον στενό τους σύμμαχο, Αλέξη Τσίπρα! Μπράβο ρε Αλέξη, κατάφερες ότι κανείς άλλος. Έφερες το ΝΑΤΟ και στα Σκόπια! Τώρα θα μου πεις έδωσες και άλλες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, στα Σκόπια θα έκανες πίσω; Σε όλη αυτή την πορεία μόνο το ΚΚΕ φώναζε και ούρλιαζε την αλήθεια! Και επιβεβαιώθηκε… Δεν άφησαν καν να στεγνώσει το μελάνι! Ακόμη μια χώρα στην παρέα των δολοφόνων των λαών… Δια χειρός Αλέξη Τσίπρα!!!