Ας μιλήσουμε για τα παιδιά

Αναρωτιέται κανείς, αν υπάρχει ντροπή για όσα παθαίνουν τα παιδιά…. Αν έστω και ένα παιδί κάπου στον κόσμο κλαίει, τότε σημαίνει ότι έχει αποτύχει ο πολιτισμός μας…

Στα δύσκολα πάντα ανατρέχω στον Γιάννη Ρίτσο! Μου δίνει τις απαντήσεις που χρειάζομαι και μου δείχνει επίσης τον δρόμο! Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού η σημερινή και για μια ακόμη φορά θα καταδείξουμε με στοιχεία σε τι άθλιο κόσμο ζουν τα παιδιά μας… τα παιδιά όλου του κόσμου! Και βεβαίως η αθλιότητα δεν έρχεται μόνη, την σκορπούν παντού οι καπιταλιστές και οι ιμπεριαλιστές.

Αν συγκεντρώναμε σε μια χώρα όλα τα παιδιά, που υποχρεώνονται σε αναγκαστική εργασία, θα δημιουργούσαμε την 9η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, με 151 εκατομμύρια πληθυσμό. Θα ήταν μια χώρα με 64 εκατομμύρια κορίτσια και 88 εκατομμύρια αγόρια.

Τα παιδιά αυτά είναι διασκορπισμένα σε όλες τις χώρες, από την Αφρική ως την Ασία και από τις ΗΠΑ, μέχρι την Ευρώπη. Ναι μάλιστα, την Ευρώπη της ειρήνης, της δημοκρατίας, των λαών. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Λοιπόν επανέρχομαι, από τα 151 εκατομμύρια παιδιά, σχεδόν τα μισά (73 εκατομμύρια), εξαναγκάζονται σε δουλειές που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, ακόμα και την ίδια τους την ύπαρξη. Παιδιά που σακατεύονται χωμένα μέσα σε ορυχεία. Παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια πίσω από τοίχους που κρύβουν τις πιο βαθιές σεξουαλικές διαστροφές των ενηλίκων. Παιδιά σε βιομηχανικές καλλιέργειες αγκαλιά με επικίνδυνα χημικά. Παιδιά «στρατιώτες», παιδιά «εραστές», παιδιά «βαποράκια», παιδιά «σκλάβοι»… εν τέλει, παιδιά αναλώσιμα.

Είναι δύσκολο να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός τους, ωστόσο κατά εκτιμήσεις που επικαλείται η UNICEF, υπάρχουν περίπου 250 χιλιάδες παιδιά-στρατιώτες σε όλο τον πλανήτη.

Να μιλήσουμε τώρα και για παιδιά που δολοφονούνται… είτε από τις βόμβες, είτε από την πείνα.

Τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων: Δεκάδες χιλιάδες σκοτώθηκαν. 87 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 7 χρόνων ζουν σε ζώνες συγκρούσεων. Εκατομμύρια παιδιά σχοινοβατούν ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Μόνο στην Συρία στον κατάλογο των νεκρών παιδιών προστίθενται άλλα 6 εκατομμύρια παιδιά που εξαρτώνται από ανθρωπιστική βοήθεια. Χιλιάδες άλλα παιδιά από την Συρία προσφυγοποιήθηκαν.

Να μιλήσουμε για την Παλαιστίνη; Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ έχει αποθρασυνθεί από τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και την πάγια τακτική των “ίσων αποστάσεων” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παιδιά δολοφονήθηκαν, επίσης 350 ανήλικοι Παλαιστίνιοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ. Άλλα 8.000 παιδιά έχουν συλληφθεί και περάσει από Ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον των Παλαιστινίων αγγίζει το 100%!

Πάμε τώρα στην Υεμένη. Η UNICEF κάνει λόγο για περισσότερα από 5.000 παιδιά τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί εξαιτίας της στρατιωτικής επέμβασης της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της. 2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό. Επίσης άλλα 2 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν πλέον σχολείο.

Συνεχίζω τον απολογισμό… 6.5 εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2017 πριν καν προλάβουν να συμπληρώσουν τα 15 τους χρόνια. Δηλαδή ένα παιδί κάθε 5 δευτερόλεπτα έχανε τη ζωή του. Αιτίες: κυρίως λόγω υποσιτισμού, μη πρόσβασης σε καθαρό νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Επίσης 16 χιλιάδες παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο από ασιτία και έλλειψη ιατρικής περίθαλψης.

Γνωρίζετε ότι άλλα 250 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, εργάζονται σε σύγχρονα κολαστήρια; Στην Ευρώπη εργάζονται παράνομα 300 έως 500 χιλιάδες ανήλικοι. Χιλιάδες παιδιά είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στις μεγαλουπόλεις και στις παραγκουπόλεις του κόσμου, από την Ευρώπη ως την Αφρική, την Ασία και την Λατινική Αμερική, σχεδόν 100 εκατομμύρια παιδιά ζουν στους δρόμους και επιβιώνουν με κάθε τρόπο. Αυτά τα παιδιά αποτελούν “εύκολα θύματα” σε κάθε μορφής εκμετάλλευση, και δη σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Όλα αυτά τα στοιχεία στοιχειώνουν τη σημερινή μέρα! Στοιχειώνουν όποιον αισθάνεται άνθρωπος! Ξέρουμε τους αίτιους… Είναι αυτοί που σήμερα θα βγάλουν λόγους!!! Λόγους ψεύτικους και υποκριτικούς…