Καταστρέφουν την ψυχολογία των τελειοφοίτων μαθητών

Καταστρέφουν την ψυχολογία των τελειοφοίτων μαθητών μας.

Η κυβέρνηση, και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε από καιρό να ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη, τους τρόπους και τις ημερομηνίες τελικών εξετάσεων των μαθητών μας. Αντίθετα, αρκείται σε χαμηλούς τόνους που συγχύζουν τα παιδιά.

Ενώ τα σχολεία είναι κλειστά πέραν του ενός μηνός, ενώ σωστά έχει ανακοινωθεί ότι η εξεταστέα ύλη θα περιλαμβάνει την διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο μόνο και όχι την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εντούτοις ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει να βασανίζει εκπαιδευτικούς και ειδικά τους μαθητές μη εξαγγέλλοντας την τελική ύλη.

Μάλιστα σκέφτονται όταν ανοίξουν τα σχολεία να διδαχθεί νέα ύλη. Πότε θα γίνουν επαναλήψεις, είναι το αμείλικτο ερώτημα.

Τα παιδιά πρέπει να είναι απερίσπαστα και προετοιμασμένα με βάση χρονοδιαγράμματα και μεθόδους που από καιρό έπρεπε να ανακοινωθούν. Κάθε σχολείο, σχεδόν κάθε τάξη εφαρμόζει διαφορετικές προσεγγίσεις προκαλώντας μπάχαλο. Μπορεί το δημόσιο σχολείο να έχει λειτουργήσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες, όμως η αβεβαιότητα έχει μεγαλώσει και καταστρέφει την ψυχολογία των μαθητών μας και ειδικά των τελειόφοιτων.

Ας σεβαστεί επιτέλους τα παιδιά και της οικογένειες τους ο Υπουργός Παιδείας. Τα παιδιά που με ένα κινητό, tablet ή δανικό pc ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα. Ας απαντήσει ο Υπουργός ποια μέτρα διασφάλισης της υγείας των παιδιών και του προσωπικού έχουν ληφθεί για την επιστροφή τους στο σχολείο;

Γιατί τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και της έλλειψης οράματος έχουν αποκαλυφθεί και βρίσκονται τώρα πάνω από το χαλί.