Πρώτο βιολί σε σκάνδαλα το Προεδρικό

Είναι μια σειρά από αποδείξεις για τη διαπλοκή πολλών που υπηρετούν θεσμούς, με πρώτο βιολιστή το Προεδρικό. Το σκάνδαλο των Χρυσών Διαβατηρίων δεν έχει τελειωμό. Μετά τα όσα αηδιαστικά, προκλητικά και παμπόνηρα, είδαν το φως της δημοσιότητας χάριν στα ρεπορτάζ του Al Jazeera, έχουμε δει χτες την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή να κατονομάζει -ξανά- το Υπουργικό και μέλη της οικογένειας του Προέδρου, ως πρωταγωνιστές σε πράξεις έξω και πέραν από τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή τη φορά για το χατήρι ενός άλλου project, αυτού της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Για το οποίο στο μεταξύ εδώ και 4 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε την ΚΔ στο σκαμνί ως ένοχο για παράβαση περιβαλλοντικών νομοθεσιών, αφού το Υπουργικό διέταξε -ενώ περιβαλλοντικά το έργο προκαλούσε «αρνητικές και μή αναστρέψιμες συνέπειες» στην Ειδική Περιοχή Προστασίας- να γίνει το έργο, πάση θυσία.
Χτες μάθαμε πως αλλοδαποί που συνδέονται με το έργο, έλαβαν την κυπριακή υπηκοότητα, χωρίς να πληρούν τα κριτήρια.
Μάθαμε πως φιλέτο κρατικής γης που συνορεύει με την ανάπτυξη παραχωρήθηκε στους επενδυτές, χωρίς διαδικασίες, αλλά με τις ευλογίες του Υπουργικού.
Εντελώς τυχαία, εκ των Διευθυντών του έργου, τυγχάνει να είναι ο γαμπρός του Προέδρου Αναστασιάδη.
Τι άλλο απομένει για να ζητηθεί η παραίτηση αυτής της κυβέρνησης; Έχει φτωχοποιήσει μεγάλο μέρος του λαού, έχει πλουτίσει μια χούφτα απατεώνων με συμμορίτικες διαδικασίες και κυβερνά. Κυβερνά και πάει να συζητήσει και για επίλυση του Κυπριακού. Και κάποιοι δηλώνουν ακόμα πως «αν όντως είναι ειλικρινής η πρόθεση της κυβέρνησης για το Κυπριακό», είναι πρόθυμοι να την στηρίξουν.