Ισραήλ, επιστροφή στην κανονικότητα – επιστροφή στα εγκλήματα

Τα διαφορά ΜΜΕ, ντόπια και ξένα, δεν έχαναν το τελευταίο διάστημα ευκαιρία να διαφημίζουν το Ισραήλ ως τη χώρα παράδειγμα, που ξεφορτώθηκε τον κορωνοϊό και επέστρεψε στην κανονικότητα. Ποια είναι όμως η κανονικότητα του Ισραήλ; Η πιο μεγάλη αλήθεια της κανονικότητας του Ισραήλ έχει να κάνει με τα αδιάκοπα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η κανονικότητα του Ισραήλ είναι η συνεχής ανέγερση παράνομων οικισμών σε παλαιστινιακά εδάφη, ο συνεχής καθημερινός στραγγαλισμός εκατομμυρίων ανθρώπων στην Λωρίδα της Γάζας, οι συνεχείς δολοφονίες γυναικόπαιδων και απλών αμάχων Παλαιστίνιων, οι φυλακίσεις, ο εξευτελισμός και ο εκφοβισμός με χίλιους δυο τρόπους των Παλαιστίνιων σε Ιερουσαλήμ, Ραμάλα, Ναζαρέτ και άλλου.

Ο παλαιστινιακός λαός δοκιμάζεται ακόμα μια φορά αυτές τις μέρες. Το αίμα αθώων ρέει και πάλι στην Παλαιστίνη με συνένοχους τους ιμπεριαλιστές. Ο φασίστας Νετανιάχου, φίλος του Αναστασιάδη, του Μητσοτάκη, του Τσίπρα και άλλων «ευυπόληπτων» ηγετίσκων, βλέποντας ότι χάνει την εξουσία, αμόλησε τα δολοφονικά σκυλιά του. Δημιούργησαν τα πρωτοπαλίκαρα της ισραηλινής αστυνομίας ένταση στην Ιερουσαλήμ, πυροδοτήθηκε η αναμενόμενη αντίδραση της πάντα «πρόθυμης» Χαμάς και το παζλ ολοκληρώθηκε.

Τα επεισόδια πριν λίγες μέρες στο τρίτο ιερότερο σημείο του Ισλάμ και γύρω από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, με συνέπεια τον τραυματισμό 205 Παλαιστινίων και 17 Ισραηλινών αστυνομικών, προκλήθηκαν από τη συσσώρευση φυσιολογικού δικαίου θυμού, σχετικά με τις προγραμματισμένες εξώσεις, σε βάρος των Παλαιστινίων. 500 άνθρωποι ξεσπιτώνονται παράνομα, βίαια, εγκληματικά. Ο Νετανιάχου το σχεδίασε όλο αυτό με στόχο να πετύχει την πολιτική στήριξη του από τους εθνικιστές – σωβινιστές και να σώσει την παρτίδα της εξουσίας. Αυτή είναι η αλήθεια για το τι συμβαίνει τώρα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο δοκιμαζόμενος, αλλά ηρωικός και ανυπότακτος λαός της Παλαιστίνης, έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας, έχει ανάγκη να βροντοφωνάξουμε απ´ άκρη σε άκρη και σε όλη την υφήλιο την αλήθεια, για τα εγκλήματα του Ισραήλ. Εμείς οι Κύπριοι πολύ περισσότερο, όντας επίσης θύματα εισβολής, κατοχής και συνεχούς παράνομου και εγκληματικού εποικισμού, οφείλουμε πολύ περισσότερο να καταδικάσουμε την ισραηλινή τρομοκρατία.

Ας απαιτήσουμε την ακύρωση όλων των συμφωνιών συνεργασίας της Κύπρου με ένα τέτοιο κράτος εγκληματία. Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό, στηρίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα του για την αναγνώριση του δικού του ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσατα του ΟΗΕ. Απαιτούμε ακόμα τη διάλυση όλων των παράνομων εβραϊκών εποικισμών, τη διασφάλιση του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται παράνομα στις ισραηλινές φυλακές.

Κύπρος – Παλαιστίνη – Αλληλεγγύη!