Non Serviam

Μεγάλος ντόρος έγινε πρόσφατα για την αναβολή συναυλίας του black metal συγκροτήματος Rotting Christ στην Πάτρα. Το συγκρότημα, αλλά και ο κομμουνιστής δήμαρχος της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, βρέθηκαν στο στόχαστρο για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ακροδεξιός και θρησκευτικός σκοταδισμός και μεσαίωνας

Ας ξεκινήσουμε από το απλό. Τι  τους ενοχλεί από το ελληνικό συγκρότημα με διεθνή καριέρα; Ενοχλεί κάθε σκοταδιστή το όνομα του συγκροτήματος, γιατί αν έμπαιναν και στην ουσία θα ενοχλούνταν ακόμη περισσότερο! Και έτσι πληροφοριακά η μετάφραση του rotting είναι σαπίζων και όχι σάπιος ή περιφραστικά αυτός που αποσυντίθεται και όχι αυτός που αποσυντέθηκε. Αλλά σάπια θα ήταν τα μυαλά σας αν είχαν εγκέφαλο, τα ρασοφόρα και μη, φασισταριά…

Οι Rotting Christ έχουν εμφανιστεί ζωντανά στην Πάτρα πολλάκις, ενώ συναυλίες έχουν δώσει στην πόλη και ξένα συγκροτήματα με ακόμη πιο βλάσφημο στίχο. Χωρίς να γίνει κάτι…

Το τι έχει γίνει τώρα με τους Rotting Christ με τις ακροδεξιές αντιδράσεις, είναι ακόμη μια συντηρητική έκφραση σκοταδισμού και μεσαίωνα ως προς τις τέχνες. Ένας απαράδεκτος σκοταδισμός που βάζει στο στόχαστρο και την ελευθερία του λόγου.

Και μιλώντας για ελευθερία λόγου, οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτή δεν μπορεί να είναι πρόφαση για σιγοντάρισμα του φασισμού και του σκοταδισμού. Οπότε ναι υπάρχουν όρια, όπως δείχνει και η άρνηση του δημάρχου Πατρών, Κώστα Πελετίδη να παραχωρήσει δημοτικούς χώρους στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή… Άλλο ελευθερία του λόγου κι άλλο το να χύνεις φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο στην κοινωνία.

Οπορτουνιστικός γκεμπελισμός υπηρετεί τον εργασιακό μεσαίωνα

Την ίδια ώρα όμως, αντίστοιχα σκοταδιστικά, το οπορτουνιστικό σοσιαλδημοκρατικό έκτρωμα που κυβερνά την Ελλάδα (ενισχύοντας με ΕΕ-ΔΝΤ τον εργασιακό μεσαίωνα που επέβαλαν οι ίδιοι με προηγούμενους κυβερνώντες με στόχο την προάσπιση του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος), επιχείρησε να αξιοποιήσει την υπόθεση για να κτυπήσει τη δημαρχία του ΚΚΕ στην Πάτρα (δεν μπορεί άλλωστε να το πράξει χωρίς ψεύδη, λάσπη και χυδαιότητα). Με ψεύδη περί δήθεν συνεργασίας του Πελετίδη με τους φανατικούς που επιτέθηκαν στους Rotting Christ, για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το ψευδεπίγραφο προεκλογικό δίλημμα συντήρησης-προόδου, την ώρα που κι αυτός και οι αντιπάλοι του, υπηρετούν τον καπιταλισμό και τη βαρβαρότητά του… Εκπροσωπώντας όλοι μαζί ως αστικά κόμματα (από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους νεοναζί) το σκοταδισμό του άλλου μεσαίωνα, του εργασιακού μεσαίωνα.

Ούτε για αστείο δεν στέκονται οι συκοφαντίες κατά του Πελετίδη

Ούτε ως αστείο δεν μπορεί να σταθεί η κατηγορία ότι ο Πελετίδης για προεκλογικούς λόγους, δήθεν τα έκανε πλακάκια με φασίστες, παραθρησκευτικούς και εκκλησία για να ακυρωθεί η συναυλία των Rotting Christ. Ο Πελετίδης που βρέθηκε σε κόντρα με τους φασίστες αρνούμενος να τους δώσει δημοτικές υποδομές για να χύσουν το δηλητήριο τους, αλλά και σε κόντρα με τη Μητρόπολη Πατρών για τον αποτεφρωτήρα που θα επιτρέπει την καύση νεκρών, θα τα έκανε πλακάκια μαζί τους για να ακυρωθεί μια συναυλία; Ούτε για αστείο…

Ο Πελετίδης που τα έβαλε με ΕΕ, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση για την ανεργία και τις αντιλαϊκές πολιτικές κι αρνήθηκε ακόμη και να δώσει στην κυβέρνηση λίστες για να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στο δήμο, τους οποίους ειρήσθω εν παρόδω μετέτρεψε από εργαζόμενους με δημοσιο-υπαλληλική αντίληψη (με την κακή έννοια) σε υπηρέτες του λαού της Πάτρας, που σε αντιπαράθεση με κυβερνώντες και κεφάλαιο, μπόρεσαν για παράδειγμα να μεταμορφώσουν ένα σκουπιδότοπο σε λαϊκό πάρκο…. Και δεν θα αναλύσουμε εδώ το αντίστοιχο έργο της δημαρχίας της Πάτρας προς όφελος του λαού.

Τι τους ενοχλεί με τη δημαρχία της Πάτρας

Κι έτσι μπήκαμε στο δύσκολο. Τι τους ενοχλεί από τον Πελετίδη; Πρώτα και κύρια το παράδειγμα μιας πετυχημένης δημαρχίας του ΚΚΕ που έχει ταράξει τα νερά και έμπρακτα αγωνίζεται και προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στο λαό της Πάτρας, πάντα εντός των ορίων ανακούφισης που υπάρχουν εντός του συστήματος. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτό τον αγώνα και αυτή την προσπάθεια.

Τους χαλά τη μανέστρα. Από τη δεξιά μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία (που παρουσιάζεται ως αριστερά) που υπηρετεί στο όνομα του δήθεν ρεαλισμού, τις ανάγκες του κεφαλαίου, πετώντας ελάχιστα ψίχουλα στο λαό, τον οποίο έχει προηγούμενα γδάρει, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων κυβερνήσεων…

Και για να χρησιμοποιήσουμε ένα τίτλο των Rotting Christ (Non Serviam=Δεν Υπηρετώ), τους ενοχλεί που ο Πελετίδης και η δημαρχία του ΚΚΕ βροντοφωνάζει με πράξεις στα μονοπώλια και στο μεγάλο κεφάλαιο, Non Serviam. Non Serviam και στους φασίστες. Non Serviam και στην εκκλησία. Non Serviam και στην ΕΕ. Non Serviam και στους ιμπεριαλιστές. Νon Serviam και στις αντεργατικές πολιτικές που υπηρετούν τα αστικά κόμματα που εναλλάσονται στην εξουσία συνεχίζοντας την αντιλαϊκή επίθεση…

6 δεδομένα που δεν λένε τα αστικά ΜΜΕ

Μετά από όλα αυτά, ας δούμε 6 (έτυχε για να προλάβω αντιδράσεις περί 666!) δεδομένα που παραβλέπονται από τα συστημικά ΜΜΕ που έμειναν είτε στο φασιστικό σκοταδισμό που εκφράστηκε από εκκλησία, Χρυσή Αυγή, άλλους φασίστες και τη ΝΔ, είτε στην αρχική λάσπη ενάντια στη δημαρχία του ΚΚΕ.

Δεδομένο 1: Υπήρχε ηλεκτρολογικό πρόβλημα στη δημοτική αίθουσα που θα φιλοξενούσε τις συναυλίες τόσο των Rotting Christ, όσο και του Αγγελάκα. Περισσότερα περί τούτου καταγράφηκαν κι αποκαλύφθηκαν ήδη από τον Ημερόδρομο (εδώ).

Δεδομένο 2: Τα συριζοτρολ, αλλά και επίσημα το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα, σαν οι καλύτεροι μαθητές του Γκέμπελς, έστησαν μια μηχανή ψεύδους για να ρίξουν λάσπη στο δήμαρχο της Πάτρας, προχωρώντας και σε εμετική εξίσωση του με τους φασιστές, με τους οποίους ο Πελετίδης ήρθε σε σύγκρουση που έφθασε και σε δικαστική δίωξη του, με κυβερνητικές μάλιστα πλάτες. Άσε που επιχειρούν να εξισώσουν τον Πελετίδη με την ακροδεξιά αυτοί που συγκυβέρνησαν 4 χρόνια με τους ΑΝΕΛ και αυτοί που ξέπλυναν τους ναζιστές μέχρι το Καστελόριζο… Άσε που σήμερα με προωθούμενη συνταγματική αλλαγή, που θα έχει αναδρομική ισχύ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τις ποινές για τους διευθύνοντες εγκληματικών οργανώσεων, ενώ η σχετική δίκη της Χρυσής Αυγής ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί! Έτσι για να πέσουν στα μαλακά ο Μιχαλολιάκος και η ηγεσία της ΧΑ αν καταδικαστούν…. Αυτοί έχουν το θράσος να κατηγορούν τον Πελετίδη!!!!

Δεδομένο 3: Οι Rotting Christ έχουν εμφανιστεί στην Πάτρα επί δημαρχίας Πελετίδη προ τριετίας και έχουν εμφανιστεί δεκάδες φορές στην ίδια πόλη χωρίς κανένα πρόβλημα. Και είναι ξεκάθαρη η θέση του δημάρχου υπέρ του να δοθεί η αίθουσα στο συγκρότημα για να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συναυλία το επόμενο διάστημα κι αφού θα έχει λυθεί το ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Άρα θέμα λογοκρισίας δεν υπάρχει. Που αν υπήρχε, θα άγγιζε πρώτα τον Αγγελάκα που διαθέτει στη δισκογραφία του αντιΚΚΕ έκτρωμα που θα ζήλευε και ο πιο θερμός πολιτικός απόγονος του Χίτλερ… Αλλά θέμα λογοκρισίας από το δήμο ουδέποτε υπήρξε και είναι ξεκάθαρη η θέση του δήμαρχου ότι δημοτικές υποδομές παραχωρούνται ανεξάρτητα σε όλους όσους υποβάλουν σχετικό αίτημα, πλην της εκ φύσεως εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μια άρνηση που όπως προαναφέραμε, οδήγησε τον Πελετίδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κερδίζοντας όμως την εκτίμηση κάθε πραγματικού δημοκράτη μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Δεδομένο 4: Μετά το διαπιστωμένο πρόβλημα στη δημοτική αίθουσα, ανακοινώθηκε αλλαγή χώρου για τη συναυλία των Rotting Christ, αλλά οι ακροδεξιές και ταλιμπανοχριστιανικές απειλές έκαναν τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού μαγαζιού στην Πάτρα, να κάνει πίσω. Αλλά αυτός ο ακροδεξιός τραμπουκισμός έμεινε στο απυρόβλητο…

Δεδομένο 5: Τσάμπα μάγκας επιχείρησε να το παίξει ο Αγγελάκας δηλώνοντας ότι ακυρώνει τη συναυλία που έτσι κι αλλιώς θα ακυρωνόταν λόγω του προβλήματος στην αίθουσα, κατά παραδοχήν των διοργανωτών της (βλ. και πάλι τις αποκαλύψεις του Ημερόδρομου). Απλά έσπευσε να επιδόσει για άλλη μια φορά αντικομμουνιστικά διαπιστευτήρια και να προσφέρει εκ νέου υπηρεσίες στο ΣΥΡΙΖΑ…

Δεδομένο 6: Η ΝΔ προς άγραν ψήφων επανέφερε και με αυτή την ευκαιρία στο προσκήνιο το χουντικό «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» ενάντια σε ένα μουσικό συγκρότημα που θα έπρεπε να κάνει περήφανη την Ελλάδα με τις επιδόσεις του στη διεθνή μουσική σκηνή. Τα φασισταριά της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στον ίδιο λαϊκιστικό δρόμο, προτάσσουν το χριστιανισμό. Ότι βολεύει κατά το δοκούν… Ξεχνούν τώρα το δωδεκαθεϊσμό… Τώρα θυμούνται ότι τους ενοχλεί η βλασφημία των Rotting Christ… Ξεχνούν ότι έχουν βουλευτή που ηγείται  black metal συγκροτήματος, λες και οι Naer Mataron του Καιάδα ανοίγουν συναυλίες του Γαϊτάνου!

Σε αντίθεση με τους Naer Mataron, με τους Rotting Christ, πέραν της μουσικής, μας ενώνει το Νon Serviam απέναντι στο χριστιανικό κι ευρύτερα θρησκευτικό σκοταδισμό, όπως κι η αντίθεσή τους με κάθε οργανωμένη θρησκεία. Και θα στηρίξω ξανά δίνοντας παρών στην επικείμενη τους συναυλία στην Λευκωσία στις 31 του Μάρτη.

Με τον Πελετίδη και το ΚΚΕ μας ενώνει το Νon Serviam ενάντια στο φασισμό, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον ιμπεριαλισμό και θα συνεχίσω να στηρίζω  το δύσκολο δρόμο της ταξικής πάλης για ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.