Όργιο καταστολής

Τα όσα είδαμε ή βιώσαμε σήμερα στους δρόμους της Λευκωσίας ήταν πρωτόγνωρα για τη σύγχρονη Κύπρο, αλλά πάγια πρακτική των αστικών κυβερνήσεων ανά την υφήλιο. Από το νταηλίκι που πουλούσαν σε γυναικόπαιδα και απλό κόσμο οι μπάτσοι μέχρι την αύρα που εκτοξεύει νερό. Η απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων και από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ είναι πολιτική επιλογή. Επιλογή αυταρχισμού και μεγιστοποιημένης καταστολής προς υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας δήθεν της υγείας είναι παραμύθια. Και τα μέτρα με πρόφαση την πανδημία, αλλά και η καταστολή, φυσική όπως σήμερα το απόγευμα και πολιτική όπως με την περιστολή δικαιωμάτων και κατακτήσεων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία του λαού από την όποια πανδημία.

http://www.facebook.com/100003974912822/videos/1998405836968561/

Απόδειξη τούτου το γεγονός ότι οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ λαμβάνουν μέτρα στα μέτρα των μονοπωλίων, ενώ κανένα υγειονομικό μέτρο δεν προστατεύει πραγματικά τους εργαζόμενους. Υγειονομικά μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από διαδηλωτές, αλλά όχι από τους ένστολους που είχαν διαταγή να κτυπήσουν όσους αντιδρούν στα ταξικά μέτρα που επιβλήθηκαν με πρόφαση την πανδημία. Κάτι που δεν έπραξαν σε ανάλογες περιπτώσεις όταν οι συναθροιζόμενοι δεν έθεταν στο στόχαστρό τους την ταξικότητα των μέτρων, αλλά έπαιζαν το παιχνίδι του εκμεταλλευτικού συστήματος με τις ψεκασμένες συνομωσιολογίες άρνησης της πανδημίας κ.τ.λ.

Όπως σημείωσε πριν λίγο με ανάρτησή του ο σύντροφός Κώστας Χριστοδουλίδης: «Τόσα χρόνια παραιτείται ο Χ αναλαμβάνει ο Ψ. Τα φαινόμενα όμως χειροτερεύουν. Στο μυαλό στοχεύουν. Απειλές, φτώχεια, καταστολή, εκποιήσεις, ανεργία. Η εναλλαγή είναι απλά μια διαδικασία και όχι η ουσία. Μπράβο στη Θύρα 9 που έδειξε τον δρόμο στον δρόμο. Μπράβο γιατί όντως είναι παραπάνω από μια οργανωμένη κερκίδα».

Γιατί όντως αυτό που ήταν διαφορετικό σήμερα στην πορεία κατά των ταξικών μέτρων και τη διαφθορά, ήταν τα καλέσματα από το Α.Λ.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ και τους οργανωμένους οπαδούς του, την ΘΥΡΑ 9. Θέσεις ξεκάθαρες ενάντια στους συνομωσιολόγους και αρνητές της πανδημίας, αλλά κυρίως ενάντια στην πηγή κακών όπως η κακοδιαχείριση της πανδημίας με ταξικά μέτρα και η διαφθορά: Τον καπιταλισμό.

Ήταν ξεκάθαρες οι αναφορές στην ανακοίνωση του Α.Λ.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρόσφατο κάλεσμα στήριξης του αυτόνομου μπλογκ διαδηλωτών της ΘΥΡΑ 9:

«Η πανδημία έχει φέρει εκ νέου στην επιφάνεια την αδυναμία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος να γίνει ανθρώπινο. Η περίπτωση της υγείας είναι ξεκάθαρη. Οι επιλογές στήριξης του κεφαλαίου αντί της υγείας και της κοινωνίας, εκπορεύονται από την ίδια τη φύση του καπιταλισμού, όπως και το ίδιο το καρκίνωμα της διαφθοράς, η οποία και στον τόπο μας έχει γιγαντωθεί με πρωταγωνιστές τους κυβερνώντες και συνενόχους συμμετέχοντες από την αντιπολίτευση. Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας με ταξικά μέτρα, όπως, έχουν αναλυθεί στο κάλεσμα της ΘΥΡΑΣ 9, έχει φυσικά ως κερασάκι στην τούρτα τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων και διαμαρτυριών με πρόφαση τον ιό. Ακόμη μια περιστολή δικαιωμάτων που κερδηθηκαν με αγώνες και αίμα. Η προστασία από την όποια πανδημία είναι αυτονόητη, αλλά όχι η στέρηση ελευθεριών και κεκτημένων με πρόφαση υποκριτικά ταξικά μέτρα. Παραμένουμε άνθρωποι όσο κι αν θέλουν να μας κάνουν μηχανές που απλά δουλεύουν και καταναλώνουν χωρίς να έχουν φωνή. Μέτρα χωρίς λογική ως προς την πανδημία έχουν ληφθεί απλά και μόνο για να υπηρετήσουν το κεφάλαιο. Είναι ταξική τους επιλογή που ενισχύεται από τη σιωπή της αντιπολίτευσης και που αντλεί δύναμη από την απουσία πραγματικής ταξικής φωνής υπέρ των εργαζομένων από το πολιτικό σύστημα. Καλούμε τον κόσμο μας, μέλη, ποδοσφαιριστές και φίλους που θα συμμετάσχουν, να δείξουν με μαζικό και μαχητικό τρόπο την αντίδραση τους στο σάπιο σύστημα. Καλούμε τον κόσμο μας να γίνει το εμβόλιο για την κακοφορμισμένη πληγή της κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης στο σώμα της κυπριακής κοινωνίας. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας πάντοτε και με όλη τη δύναμη τους να βροντοφωνάξουν για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για δημόσια και δυνατή Υγεία, για στήριξη του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας. Να κατεδαφίσουν με τις φωνές τους τη διαφθορά που διατηρείται και διαιωνίζεται από συγκεκριμένους κρατικούς κύκλους για να υψωθεί η ελπίδα και η σημαία του ανθρώπου στην Κύπρο πιο ψηλά από τζαμιά, καθεδρικούς ναούς, ουρανοξύστες και οικονομικά συμφέροντα. Να γίνει η αντίδραση μας το διαβατήριο για μια νέα εποχή. ΩΣ ΔΑΜΕ λοιπόν κυβερνώντες, κουμπάροι, σύγαμπροι, βουλευτές, υπουργοί, εντεταλμένοι δικηγόροι και αυταρχικοί αστυνομικοί».

Τέτοιες ταξικές προσεγγίσεις είναι που δεν αρέσουν στα αφεντικά των ένστολων που κτύπησαν βίαια σήμερα γυναικόπαιδα. Μπορεί αυτά να είναι παράσημα για την ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ που αγωνίζεται στην Γ’ Κατηγορία και τους οργανωμένους οπαδούς της, αλλά στον αντίποδα αναδεικνύουν την άθλια κατάσταση του ταξικού εργατικού κινήματος στην Κύπρο που αναγκάζει τη ΘΥΡΑ 9 να αναλάβει φορτία που δεν της αναλογούν. Εξού και το κατάντημα του γεγονότος ότι σε μια κυβέρνηση πρωταθλητισμού στη διαφθορά, δεν υπάρχει καν μια ταξική αντίδραση μέσα από το πολιτικό σύστημα.Οι υπαίτιοι είναι γνωστοί. Είναι αυτοί που την ώρα που εξελίσσονταν όλα αυτά, έβλεπαν την εταιρεία ενός δεξιού εξ Αμερικής να αγωνίζεται απέναντι στον Ερμή. Οι ίδιοι του ξεπούλησαν την άλλοτε ομάδα του λαού.

Όσο για τα γεγονότα σήμερα δεν περιμένουμε κανένα επίσημο ανακοινωθέν για να μας πει την αλήθεια για την αυταρχικότητα των οργάνων του αστικού συστήματος. Υπάρχει η τοποθέτηση της ΘΥΡΑ 9:

«Όργιο καταστολής η σημερινή μέρα με την αστυνομία να περικυκλώνει τον Κεντρικό μας σύνδεσμο από η ώρα 14:00. Η απόφαση ήταν πάση θυσία να γίνει η πορεία για αυτό και μετά που η αστυνομία ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε συλλήψεις δώσαμε το έναυσμα η πορεία να ξεκινήσει νωρίτερα πριν η αστυνομία εγκλωβίσει τον κόσμο μας.

Παίρνοντας τον μοναδικό δρόμο στον οποίο δεν υπήρχε μπλόκο της αστυνομίας βγήκαμε στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή και ταυτόχρονα ενημερώσαμε τον κόσμο ο οποίος δεν πρόλαβε τη συγκέντρωση στον Κεντρικό όπως ενωθεί με την πορεία ενώ βρισκόταν σε κίνηση.

Περπατώντας στο κέντρο της Λευκωσίας προς το Λυκαβητό αλλάξαμε απότομα κατεύθυνση ξεγελώντας την αστυνομία και βρεθήκαμε μέσα από τα στενά στη Λεωφόρο Στασίνου έξω από το πάρκο Κολοκάση. Δυστυχώς εκεί βρήκαμε και άλλη αστυνομική δύναμη χωρίς να υπάρχει μαζεμένος κόσμος αφού λόγω της αστυνομίας επέλεξαν αρχικά να μαζευτούν σε άλλο χώρο.

Με την αστυνομία πλέον να βρίσκεται πίσω μας (μας ακολουθούσε από Κεντρικό), αριστερά μας (προς πλατεία Ελευθερίας) και δεξιά μας (προς γήπεδο Ορφέα) και με την αύρα να πετά νερό αποφασίζουμε ότι μόνο αν κρατήσουμε την πορεία σε κίνηση θα προστατέψουμε τα στελέχη μας αλλά και τον κόσμο που μας ακολούθησε, οπόταν πάλι με μια αιφνίδια κίνηση βγαίνουμε μέσα από τα στενά στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, μαζί μας και όλη η αστυνομική δύναμη την οποία με αυτό τον τρόπο απομακρύναμε από το πάρκο Κολοκάση.

Στην συνέχεια και ενώ ο Κεντρικός σύνδεσμος είχε καταληφθεί από την αστυνομία και με όλη την αστυνομική δύναμη να μας ακολουθεί, οργανωμένα καλούμε τον κόσμο να σπάσει καταφέρνοντας εν καιρώ απαγορεύσεων και διαταγμάτων να πραγματοποιηθεί η πορεία και να λήξει χωρίς συλλήψεις.

Στην συνέχεια η επιτροπή της ΘΥΡΑ 9 και στελέχη κατευθυνθήκαμε στο πάρκο Κολοκάση όπου αν και αρχικά δεν υπήρχε αστυνομία στη συνέχεια όση αστυνομική δύναμη ηταν στο Κεντρικό ήρθε στο χώρο και επιτέθηκε σε όσους ήμασταν μαζεμένοι ανάμεσα τους και γυναικόπαιδα.

Η σημερινή μέρα ανάγκασε το κράτος μέσω της αστυνομίας να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και ότι πίσω από την δήθεν προστασία της υγείας μας κρύβεται η επιθυμία τους για ένα λαό σκυφτό και άβουλο.

ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ

Υ.Γ – Κανείς δεν ανάβει κόκκινο στην ΘΥΡΑ 9. Μην παρανοείτε με τη συνειδητή μας επιλογή να μην στραφεί το επίκεντρο αλλού. Φανταστείτε μόνο τι θα γράφατε αν παίζαμε ξύλο με τα σκυλιά της άρχουσας τάξης χωρίς να μας επιτεθούν. Αντί την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό θα στοχοποιούσατε τους «αλήτες». Φάτε τώρα στη μούρη τους πραγματικούς αλήτες των αφεντικών που κτυπούν ειρηνικές διαδηλώσεις και γυναικόπαιδα. Γιατί αν ήθελαν να ανάψουν κόκκινο στην ΘΥΡΑ 9 ας έκαναν τους μάγκες μαζί μας και όχι σε γυναικόπαιδα. Γιατί αν μπορούσαν να μας ανάψουν κόκκινο δεν θα μας έπαιρναν από πίσω πανικόβλητοι μη μπορώντας να αντιδράσουν στην οργανωμένη πορεία μας που και έγινε και έστειλε τα μηνύματά της. Όταν θα έρθει η ώρα να τα πούμε με τους δειλούς ρομποκόπ θα καταλάβετε τι σημαίνει κόκκινο. Οι ίδιοι ξέρουν».

https://www.facebook.com/watch/?v=1915238171947936