Το ακούσαμε λοιπόν και αυτό…

Είναι κάποιες στιγμές, κάποιες δηλώσεις που μπορεί να έγιναν πριν λίγο καιρό, αλλά αποτυπώνουν όλη την αλήθεια! Και θα ήθελα μέσα από αυτές τις γραμμές να φρεσκάρω λίγο την μνήμη. Εκεί που νόμιζα ότι τα είδα και τα άκουσα όλα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να σου και η δήλωση του ενώπιον του Αμερικανού Προέδρου: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση και μπορεί η προσέγγιση του κυρίου Τραμπ για κάποια πράγματα να μοιάζει διαβολική, όμως ότι κάνει είναι για καλό»! Το ακούσαμε λοιπόν και αυτό… Ο Ντόναλντ Τραμπ ότι κάνει είναι για καλό. Και το ακούσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν 17 του Οκτώβρη 2017, στον Λευκό Οίκο.

Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε σε αμήχανη θέση όταν δέχθηκε ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο αναφορικά με παλαιότερη τοποθέτησή του.  Συγκεκριμένα o δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα: «Πριν τις αμερικανικές εκλογές όταν αναφερόσασταν στον κ. Τραμπ είχατε δηλώσει ότι εύχεστε να μην ζήσουμε αυτό το κακό. Έχετε αλλάξει άποψη μετά από την σημερινή συνάντηση μαζί του;».

Η συγκεκριμένη ερώτηση προκάλεσε ένα αμήχανο γέλιο στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Μακάρι να ήξερα για την συγκεκριμένη δήλωση πριν την συνάντησή μας…»

Ο Τσίπρας απάντησε ότι η Ελλάδα είναι «χρήσιμος σύμμαχος για τις ΗΠΑ»! Πρόσθεσε ότι η βάση της Σούδας «έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία» και «ήδη γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά και θα αναβαθμιστεί». Την ίδια ώρα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC μετέδωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί και 2η βάση νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο οι 2 ηγέτες συζήτησαν την επέκταση της συμφωνίας για την χρήση της αμερικανικής ναυτικής βάσης στην Σούδα και την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16.

Άφησα για το τέλος τα  F-16!  Αφού είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα να πετάει με ένα τέτοιο μαχητικό αεροσκάφος μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο, τον ακούσαμε σε αμερικανικό έδαφος να ανακοινώνει αναβάθμιση των ελληνικών F-16 ύψους 2.4 δισεκατομμυρίων!

Αποκαλυπτικός για αυτό το θέμα ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δήλωσε ότι η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 θα βοηθήσει την αμερικάνικη οικονομία γιατί θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας. Είπε επίσης ότι η κρίση που κτύπησε την Ελλάδα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη επίσης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνησή  ξοδεύει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για τις Νατοϊκές ανάγκες (άραγε για την πυρόσβεση και τη δασοπροστασία πόσα ξοδεύει;). «Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ως σημαντικός μας εταίρος και θα είναι σύμμαχος μας για πολλά χρόνια» είπε επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Αυτά… από την πρώτη φορά «Αριστερά».