Ο λαός απαιτεί: Οι ναζί στη φυλακή!

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται συνδικάτα, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο της Αθήνας, απαιτώντας την καταδίκη των εγκληματιών φασιστών. Η πολύμορφη δράση που κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες θα κορυφωθεί σήμερα, με τη μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ., στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι».

Μια δράση που περιλαμβάνει εξορμήσεις, μοίρασμα ανακοινώσεων, ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία, με συνθήματα που απηχούν τη λαϊκή ετυμηγορία: «Οι ναζί στη φυλακή!».

Δεκάδες είναι άλλωστε τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση, με πολλά από αυτά να έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Με εκδηλώσεις, προβολές, συνθήματα, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες συνεχίζεται η δράση της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, προβάλλοντας το σύνθημα «Δεν ξεχνάμε – 7 Οκτώβρη οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή!».

Με 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για σήμερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι», το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών απαιτούν την καταδίκη των εγκληματιών φασιστών.

Είναι άλλωστε τα σωματεία που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος στην αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ενώ τα μέλη τους στοχοποιήθηκαν και δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από τους φασίστες για λογαριασμό της εργοδοσίας στο Πέραμα.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Αποκαλύφθηκε ειδικά για τον χώρο μας, το ποιοι χρηματοδότησαν και προώθησαν τη δημιουργία του δουλεμπορικού της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με τη μορφή του σωματείου, με μόνο στόχο να χτυπηθούν τα σωματεία μας, δηλαδή η μόνη οργανωμένη δύναμη των εργατών στον χώρο. (…) Εχει λοιπόν για όλους μας ιδιαίτερη σημασία, αφού απομονώθηκαν από το σύνολο των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, να καταδικαστούν και στη δίκη με τις ποινές που αναλογούν στα εγκλήματά τους».

Για κατρακύλα της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας το γεγονός πως συνεργεία του δήμου έσπευσαν να σβήσουν το σύνθημα που δέσποζε στην πόλη «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή». Μια ενέργεια που αποτελεί πρόκληση για τον λαό της περιοχής, τρεις μέρες μάλιστα πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της ΧΑ, όταν η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δείξει την ίδια «ευαισθησία» για τα εμετικά φασιστικά συνθήματα που κατά καιρούς βρωμίζουν την περιοχή.

Η ΚΟΒ του ΚΚΕ θυμίζει ότι στο Πέραμα είχαν ξεδιπλώσει οι ναζί την εγκληματική τους δράση με τις δολοφονικές επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, ενώ εκεί είχε στήσει η συμμορία της ΧΑ και το δουλεμπορικό της για λογαριασμό των εργολάβων και των εφοπλιστών.

Δεν ξεπλένονται με τίποτα!

Βγάζει μάτι στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής η προσπάθεια «ξεπλύματος» του αστικού πολιτικού συστήματος από τις ευθύνες που έχει για την ανοχή στους φασίστες και για τα χαϊδολογήματα μαζί τους. Στόχος τους είναι να φιλοτεχνήσουν μια εικόνα «διακομματικού τείχους απέναντι στο φασισμό», όπου τάχα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από τις σοβαρές ευθύνες που είχαν και εξακολουθούν να έχουν για την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού». Ομως, δεν ξεπλένονται με τίποτα!

Δεν ξεπλένονται οι κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με δική τους ευθύνη η δίκη καθυστέρησε δραματικά, με αποτέλεσμα οι φασίστες δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι για χρόνια.

Δεν ξεπλένεται η ΝΔ, αφού, θυμίζουμε, δικό της στέλεχος και μάλιστα συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ήταν ο συνομιλητής του Κασιδιάρη, Τ. Μπαλτάκος.

Δεν ξεπλένονται η ΝΔ και τα στελέχη της που αναπαράγουν τη θεωρία των «δύο άκρων», η οποία είναι βούτυρο στο ψωμί για τους φασίστες, που βουλευτές της είχαν εισαγάγει τη θεωρία της «σοβαρής Χρυσής Αυγής» που, όπως διαπίστωναν, θα ήταν χρήσιμη για το αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά και τις «προθέσεις» υπουργών της – που δεν υλοποιήθηκαν κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή – να πάρουν μέρος σε γιορτές μίσους στο Γράμμο πλάι πλάι σε νυν και πρώην χρυσαυγίτες.

Οπως βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα, ενώ έχουν κατατεθεί τόσα πειστήρια και τόσα ντοκουμέντα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, που πηγάζει από τη ναζιστική ιδεολογία της, υποδεικνύουν στο λαό να κλείσει τα μάτια απέναντι στο τέρας του φασισμού, να μην απαιτεί την καταδίκη των εγκληματιών ναζιστών, αλλά να αφήσει το δικαστήριο να κάνει απερίσπαστο τη δουλειά του! Να τι έλεγε σε συνέντευξή του ο Ανδρ. Λοβέρδος: «Εχουμε ανθρωποκτονία, έναν άνθρωπο που δολοφονήθηκε. Οταν μία υπόθεση σαν κι αυτή βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και σε αυτό το επίπεδο της απονομής της, η πολιτική δεν έχει καμία θέση. Δεν έχει καμία θέση σε σχέση με τη λήψη της απόφασης (…) Δεν είμαστε όμως όλοι εμείς δικαστές, τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι πανεπιστημιακοί, οι δημοσιογράφοι. Αλλο να λέμε ότι πρέπει να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και πρέπει κάποιος ή κάποιοι να τιμωρηθούν για την ανθρωποκτονία και άλλο να έχουμε εκδώσει αποφάσεις – απόψεις αντί των δικαστών».

Δεν ξεπλένεται όμως ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ακροδεξιών ΑΝΕΛ, από τις παράτες που είχε με υπόδικους χρυσαυγίτες σε ακριτικά νησιά, στο όνομα μιας τάχα «εθνικής ομοψυχίας». Δεν ξεπλένεται ούτε για την ανοχή που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους φασίστες από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του το 2015: Από την προκλητική επιμονή της τότε προέδρου της Βουλής να παρευρίσκονται οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, μέχρι το νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε τον Ιούνη του 2019, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του, με τον οποίο άλλαζαν οι ποινές για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για να πέσουν «στα μαλακά» οι χρυσαυγίτες.

Τα παραδείγματα που δείχνουν την επικίνδυνη ανοχή που έδειξε το αστικό πολιτικό σύστημα στους φασίστες και τη δράση τους είναι πολλά. Ενα προς ένα επιβεβαιώνουν ότι ο λαός ποτέ δεν πρέπει να εφησυχάζει απέναντι στο φασισμό. Αντίθετα, πρέπει να δυναμώσει με κάθε τρόπο την απαίτησή του να καταδικαστούν οι ναζί, να μπουν φυλακή και ταυτόχρονα να επαγρυπνεί, να κάνει υπόθεσή του την απομόνωση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Να τον πολεμά, βάζοντας πάνω απ’ όλα στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, μέχρι να το ανατρέψει!

Δεν εφησυχάζουμε!

Σε άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (ο οποίος θα παρευρεθεί σήμερα στο Εφετείο Αθήνας, καθώς και στη συγκέντρωση), σημειώνει:

«Ηρθε η ώρα, μετά από 5,5 χρόνια δίκης, να γίνει πράξη ο πόθος κάθε δημοκράτη, κάθε απλού λαϊκού ανθρώπου, κάθε νέου και νέας και προφανώς των θυμάτων της ναζιστικής βίας, της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: Να βρεθούν οι ναζιστές – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές.

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως στη διάρκεια της δίκης είναι συντριπτικά για το πώς η Χρυσή Αυγή οργάνωνε και καθοδηγούσε εγκληματικές πράξεις. Αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες!

Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην πάλη για την αποκάλυψη του χαρακτήρα της ΧΑ, την απομόνωση κάθε είδους φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις εργατικές – λαϊκές συνοικίες.

Δεν εφησυχάζουμε. Ενώ ο κόσμος βοούσε για τη Χρυσή Αυγή και την εγκληματική δράση της, έπρεπε να περάσουν πάνω από 7 και χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και 5,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη της και όχι μόνο λόγω των τακτικισμών και των καθυστερήσεων της υπεράσπισης των ναζί.

Το αυγό του φιδιού επωάστηκε όχι μόνο στα ανατριχιαστικά ρατσιστικά πογκρόμ, στις επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών, αντιφασιστών, μεταναστών κ.ά., αλλά και από την ανοχή που απολάμβαναν οι φασίστες από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, ακόμα και των κυβερνήσεων. Οι φασίστες αξιοποίησαν αντιδραστικά, “μαύρα” συνθήματα όπως “έξω τα κόμματα”, “έξω τα συνδικάτα”.

Μάλιστα, ανέλαβαν να τα κάνουν και πράξη με οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις, όπως αποδεικνύει η επίθεση σε κομμουνιστές συνδικαλιστές μεταλλεργάτες στο Πέραμα.

Δεν εφησυχάζουμε. Γιατί το καλύτερο θερμοκήπιο των ναζιστικών οργανώσεων είναι ο αντικομμουνισμός και το κατασκεύασμα της θεωρίας των δύο άκρων, που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ. Γιατί ιδιαίτερα σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, που αποκαλύπτονται όλο και πιο γλαφυρά τα αδιέξοδα του σημερινού συστήματος, τόσο περισσότερο θα ανασύρονται τέτοια μαντρόσκυλα.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, οι νεανικοί αγώνες, η ίδια η συλλογική αγωνιστική δράση παντού είναι αυτή που μπορεί να δώσει στους ναζί εγκληματίες αυτό που αξίζουν: Σήμερα μία θέση εφ’ όρου ζωής στη φυλακή και τους υπόλοιπους που μεταμφιέζονται, τώρα στο περιθώριο και την καταισχύνη του λαού. Και αύριο μία σκοτεινή γωνιά στο μουσείο κοινωνικής ιστορίας, μαζί με το σύστημα που τους γέννησε».

Απαράδεκτη η πρόταση της εισαγγελέα που έβγαλε λάδι τους ναζιστές

Απαράδεκτη και προκλητική ήταν η πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία στις 18/12/2019 ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, αποσιωπώντας και διαστρεβλώνοντας το αποδεικτικό υλικό της ακροαματικής διαδικασίας.

Επιπλέον, ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, πλην του φυσικού αυτουργού Γ. Ρουπακιά, ενώ για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ζήτησε τη μεταβολή των κατηγοριών σε μικρότερης σημασίας αδικήματα από τα αρχικά αποδιδόμενα, υποβαθμίζοντας ποινικά τις εν λόγω δολοφονικές επιθέσεις και ρίχνοντας στα μαλακά τους δράστες.

Από τα αμέτρητα και ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία για τους απογόνους των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων, η πρόταση της εισαγγελέα, ύστερα από 8 ώρες αγόρευσης, ήταν η αθώωση της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτή η απαράδεκτη πρόταση όχι μόνο αθωώνει και δικαιώνει τους ναζιστές, αλλά πολύ περισσότερο τους παραδίδει στην κοινωνία «άσπιλους και αμόλυντους» για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση και την τραμπούκικη επιβολή των επιδιώξεων και των συμφερόντων που εκπροσωπούν. Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου ήταν επί της ουσίας ασπίδα προστασίας για την οργάνωση, που η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.

Σαν να μην ήταν στη διαδικασία…

Τι να πρωτοσημειώσει κανείς από τα αμέτρητα και ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια: Αρθρα και δηλώσεις του αρχηγού Μιχαλολιάκου και των στελεχών της ΧΑ που εξυμνούν τον «ισόθεο» Χίτλερ, το ναζιστικό καθεστώς και τις θηριωδίες του, την άρια φυλή. Φωτογραφικά ντοκουμέντα με ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, σημαίες της Βέρμαχτ, των SS, ναζιστικά τατουάζ στα μπράτσα των στελεχών της. Φωτογραφικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες με επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές, βίντεο με τα τάγματα εφόδου εν δράσει, με στειλιάρια, με όπλα, συνομιλίες και μηνύματα με εντολές, όπου ακολουθούσαν εγκληματικές πράξεις. Αμέτρητα και ατράνταχτα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν και για την ευθύνη της ηγεσίας: Οι οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που δρούσαν κατόπιν εντολών, οδηγιών, ενημέρωσης και έγκρισης από την ηγεσία της (μέσω της ιεραρχικής πυραμίδας: Αρχηγός, περιφερειάρχης, πυρηνάρχης τοπικής οργάνωσης) κ.ά.

Ολα αυτά ήταν ανύπαρκτα στην πρόταση της εισαγγελέα, που τους έβγαλε λάδι σε όλα. Για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της ναζιστικής οργάνωσης ζήτησε την απαλλαγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στελεχών της, υπερθεματίζοντας και υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν αποδέχτηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός για τις εγκληματικές πράξεις – «η ηγεσία δεν γνώριζε, δεν έδινε εντολή, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε στοχοποίηση των θυμάτων από την ηγεσία της», όπως προκλητικά ανέφερε.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν υπήρχε κίνητρο για τις εγκληματικές πράξεις, όλες ήταν συμπτωματικές, μεμονωμένες ή και εδράζονταν στη σφαίρα της …ψυχολογίας. Οσο για τη ναζιστική ιδεολογία, για τα «είμαστε φασίστες, ναζιστές, μαχαιροβγάλτες» κ.λπ., υιοθέτησε πλήρως τα όσα είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής περί αποχώρησης το 1992 «ακραίων ιδεολογικά μελών». Ομως, όπως ανέφερε, και να είναι ναζιστές, αυτό είναι ποινικά αδιάφορο…

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος μετά από καιρό για τη δολοφονία Φύσσα σε τηλεοπτική εκπομπή και… μεταφράστηκε από τα στελέχη της ως ανάληψη του πολιτικού κόστους (!), η εισαγγελέας την υιοθέτησε πλήρως. Επίσης, στην αγόρευσή της επικαλέστηκε δήλωση στελέχους της Χρυσής Αυγής, του ναζιστή Κασιδιάρη, ότι «μαζί με τη δολοφονία Φύσσα δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή».

Υιοθέτησε την υπερασπιστική γραμμή των χρυσαυγιτών

Ηταν τέτοια η εθελοτυφλία στην πρότασή της, που έφτασε μέχρι το σημείο να υιοθετήσει αυθαίρετες και αστήρικτες δικαιολογίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως το επιχείρημά τους ότι «όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται» (Κασιδιάρης), πως δήθεν εννοούσαν τη δράση της αστυνομίας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αποσυνέδεσε τις υποθέσεις από τον γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στο στέκι «Αντίπνοια», στο «Συνεργείο», στον μαθητή στο Π. Φάληρο κ.ο.κ., ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά! «Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή, ούτε ότι είχε εγκρίνει εκ των προτέρων τις πράξεις που τελέστηκαν», ανέφερε.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν σαν να μην υπήρξε πουθενά το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο με τους χρυσαυγίτες (το κομβόι με τις μηχανές και τα αυτοκίνητα) που πήγαιναν στον τόπο της δολοφονίας και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Σαν να μην υπήρξε το ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε στο δικαστήριο, με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ν. Αποστόλου που έλεγε «το ψάχναμε τόσο καιρό το μπαστάρδι». Ηταν λογικό μετά από όλα αυτά να μη …μνημονεύσει στην πρότασή της το ρόλο της αστυνομίας και στη δολοφονία Φύσσα. Για την επίθεση στους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ήταν σαν να μην υπήρξαν για την εισαγγελέα οι δηλώσεις Λαγού για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ό,τι ακολούθησε, ούτε οι δηλώσεις Λαγού – Παναγιώταρου – Μίχου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και ό,τι ακολούθησε.

Οσο για το «ό,τι κινείται σφάζεται (…) αν πάρουμε το OK από τον Λαγό» του Πατέλη και το «για να κάνεις κάτι, παίρνεις πρώτα τον Γιάννη (Λαγό), ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο (Μιχαλολιάκο) κι αν δώσει το OK ο Μεγάλος πας», του Αποστόλου, που από μόνο του αποδεικνύει τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, απλά τα αγνόησε… Τη φράση του Λαγού «τους μακελέψαμε», για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, η εισαγγελέας την έριξε στον «κάλαθο των αχρήστων». Ακόμα και για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια», ανέφερε: «Ακόμα και η φράση που ακούστηκε από δράστη, “έχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή”, δεν είναι αρκετή, καθώς δεν γίνεται αναφορά στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου βουλευτή».

Ομως ο λαός και είδε και άκουσε!

Επιπρόσθετα, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ήταν σαν να ξέχασε την πανηγυρική διάθεση των δηλώσεων του αρχηγού Μιχαλολιάκου στις τελευταίες εκλογές του Ιούλη, ότι οι γροθιές που καταφέρθηκαν δημοσίως από τον Ηλ. Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη όχι μόνο δεν μείωσαν τη δύναμη της ΧΑ, αλλά απεναντίας την αύξησαν 1,5% με 2%, ή τη δήλωσή του ότι «όσο πιο δυνατοί γινόμαστε, τόσο πιο ακραίοι θα είμαστε».

Τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα και στο κέντρο της Αθήνας το χρονικό διάστημα 2008 – 2011, τον τρόμο, τη βία, τα μαχαιρώματα, τους εμπρησμούς, η εισαγγελέας δεν τα είδε, αφού τα θεώρησε προφανώς συνηθισμένες εικόνες του κέντρου της Αθήνας. Δηλαδή, ήσσονος αξίας στοιχεία ώστε να ασχοληθεί κανείς με αυτά. Οσο για το καταστατικό που προσκόμισε ο δημοσιογράφος Δ. Ψαράς, η εισαγγελέας δεν σχολίασε σωρεία στοιχείων που αποδεικνύουν την ύπαρξη του κρυφού καταστατικού, ούτε το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (28/10/1990) που κάνει εκτενή αναφορά στο περιεχόμενο συγκεκριμένων άρθρων του εν λόγω καταστατικού, ούτε το παρόμοιο της ίδιας εφημερίδας, στις 2/7/1998. Ούτε, τέλος, την ανυπαρξία οποιασδήποτε απάντησης γι’ αυτά από τη ΧΑ κ.ά.

Είναι τελικά τόσα πολλά αυτά που «δεν είδε» και «δεν άκουσε» η εισαγγελέας σε αυτή τη δίκη. Ομως ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, που παρακολουθούν, και είδαν και ξέρουν και άκουσαν τι σημαίνει εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, και έχουν βγάλει την ετυμηγορία: «Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή».

Από τον Ριζοσπάστη (εκφραστικό όργανο της Κ.Ε. του ΚΚ Ελλάδας)