Ο αγώνας έφερε αναστολή της ποινής της καθαρίστριας

Ελεύθερη αναμένεται να αφεθεί τις επόμενες ώρες η καθαρίστρια που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου και η οποία έχει καταδικαστεί σε 10ετή φυλάκιση. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αποφάσισε σήμερα να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής της ποινής της, έως την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο.

Κατά την εκδίκαση της αίτησης αναστολής στο δικαστήριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων της Μαγνησίας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Η 53χρονη γυναίκα καταδικάστηκε ως καταχραστής του Δημοσίου γιατί  εργαζόταν με πλαστό «τίτλο σπουδών» ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν «απόφοιτη» της Ε’ Τάξης. Η υπόθεσή της έχει ξεσηκώσει τεράστιο κύμα συμπαράστασης.

Οι συνήγοροί της έχουν καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Η απόφαση λήφθηκε εν μέσω 24ωρής πανελλαδικής απεργίας. (απεργία)

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Δεν αρκεί η αναστολή

Την άμεση ακύρωση της ποινής της και την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία με βούλευμα, αλλά και να  επιστρέψει άμεσα στην εργασία της, χωρίς να έχει καμία επίπτωση σε ό,τι αφορά την προϋπηρεσία της απαιτεί με ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί η αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η γενικευμένη εργατική – λαϊκή κατακραυγή ενάντια στην άδικη ποινή φυλάκισης 10 ετών που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο Λάρισας, στην καθαρίστρια που εργαζόταν 20 χρόνια τώρα σε παιδικό σταθμό του Δ. Βόλου, με το παράλογο σκεπτικό ότι καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, γιατί είχε δηλώσει κατά την πρόσληψή της ότι τέλειωσε το δημοτικό, ενώ είχε τελειώσει την Ε’ Δημοτικού, ανάγκασε σήμερα το 5μελές Κακουργιοδικείο Λάρισας, να αποφασίσει την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της άδικης ποινής της, που σημαίνει αποφυλάκιση μέχρι να ξαναδικαστεί.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θεωρεί ότι δεν αρκεί η αναστολή εκτέλεσης αυτής της άδικης ποινής, αφού αφήνει ανοικτό το θέμα νέας καταδίκης στον Άρειο Πάγο και επιπλέον δεν της επιτρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της και να της αναγνωριστεί η 20ετής προϋπηρεσία της.

Η συνάδελφος ούτε έκλεβε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας αξιώνει την άμεση ακύρωση της ποινής της και την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία με βούλευμα.

Να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της, χωρίς να έχει καμία επίπτωση σε ό,τι αφορά την προϋπηρεσία της».

Αποτέλεσμα του αγώνα σωματείων και μαζικών φορέων η απόφαση για αποφυλάκιση της καθαρίστριας

«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για την αναίρεση της ποινής για τη συνάδελφό μας καθαρίστρια που θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο είναι το αποτέλεσμα του αγώνα των σωματείων, των μαζικών φορέων». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας και συνεχίζει:

«Από την ημέρα που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση ξεκίνησαν με τις παρεμβάσεις τους, με τις ανακοινώσεις τους στον Τύπο για να γίνει γνωστό στην κοινωνία απερίφραστα η άδικη απόφαση της “δικαιοσύνης” εναντίον της συναδέλφου μας καθαρίστριας από το Βόλο με απαίτηση την άμεση αποφυλάκισή της και την αναίρεση της ποινής, επισημαίνοντας ότι δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού και κανείς τους δεν πήγε ούτε μια ώρα φυλακή.

Η πρώτη απαίτηση των σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε και τώρα ξεκινάμε για την έμπρακτη συμπαράσταση στη συνάδελφο μας και στην οικογένειά της ζητώντας την άμεση αποκατάσταση στην εργασία της, στα ασφαλιστικά δικαιώματα που αφαιρέθηκαν και να επιστραφούν όλα τα δεδουλευμένα ένσημά της για να έχει βάση αυτών ασφαλιστική κάλυψη για την ίδια και για τα παιδιά της.

Ζητάμε άμεσα την πρόσληψή της επειδή επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να παλέψουν με όλες τους δυνάμεις για την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά του βαρβάρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τέτοιες απάνθρωπες αδικίες και να μη βρεθεί κανένας εργαζόμενος στη φτώχεια και στην ανέχεια για να αναζητεί απελπισμένα τρόπο για να ζήσει».

Από 902.gr